Monday, June 18, 2012

Fahim Menang Tempat Pertama dlm Sukan Taska

Generasi Educare Sport 2012

hari sabu lepas 16/6/2012 fahim ada masuk acara lari bawa bola
dan kumpulan Fahim berjaya menjadi juara
dapat tempat pertama

macam mana tak dpt nombor satu 
fahim lari laju bebenor 
dari jauh asek la pangey "amma...amma" mama tgu hujung lane
cekgu suruh lari je ..terus die pecut campak bola dlm bakul dan peluk kaki mama 

2 jam setengah sebelum perlumbaan 

sambung tido lepas mandi

tido lagi dlm kereta 

terpisat²/tergaru² kena paksa bangun, puting ngan bucuk ttp bw 

sblm perlumbaan 3 kali fahim melarikan diri 
menangis² menjerit mencari mama

cubaan pertama mama meninggalkan fahim kat padang
tak sampai 5 minit meronta² cekgu dah tak dpt nk kawal lepas kan die sambil mengejar dibelakang
fahim terus berlari ke khemah ... die tau mama de kat ctu

cubaan ke 2 pun gagal 

cubaan ke3 gagal lagi sambil sedu sedan .... risau dah aku time ni takut die demam ngan attack asthma 
lama dah tak attack 5-6 bulan ... gaya² nk sembuh dah .... dah tak de pantang pepe dah ..alhamdulillah kuat antibodi budak ni dah terhadap asthma 

cubaan ke 4 mama masuk lane sekali ngan Fahim 
beratur & berarak ...hahahaa
fahim asek la memeluk mama, kepala kasi letak kat montot leper mama tu ....sambil menangis² tak nak 
tinggi dah anak aku kan .... dah separuh bdn mama dah ... tinggi mama 160cm 


jom duduk bersama kanak²

menunggu giliran utk berlumba

Perlumbaan bakal berlangsung

get set ... get ready....

priiiitttt........GO .... terus berlari campak bola dlm bakul dan peluk mama.... hahaha 
sblm tu aku dari jauh ... asek cakap & isyarat tgn  "sabar ...sabar ...mama kat sini ..."
laju sgt berlari sampai aku tak sempat nk amik gambar die tgh berlari .. tetiba je sampai terus peluk ...

budak pompuan ni pun sama asek la menangis panggil mama ... tp mama die tatau kat mana ...
anak aku ni xtreme ckit ... mentang² paling tinggi & tough 
die punya meronta ngan melarikan diri tu lebih ckit ...cekgu tatahan dah

org pertama dlm kumpulan fahim amik medal .... yeay .....

ala....... bateri henpon abis plak ... seb baik ade backup henpon lagi satu 
tp hari ni tak bawa itu henpon so gambar belum transfer 
entry ni terpaksa bersambung 

ada gambar mama dpt hamper .... 

br aku prasan yg aku langsung tak amik gambar adek .... sian nye adek 
tu la sape suruh sumbung ngan mama....sikit² abah je 


Note : pengalaman .... mmg indah dipahatkan dlm ingatan 

15 comments:

@e_da said...

ada bakat la fahim jd ahli sukan.. tp syaratnya kena dpt candu puting dulu sebelum game ya... geng mika ni.. ehheh

bunga_rose said...

nape dia nangis manje? dia takut ke ape?

tp syabas fahim, boleh jadi atlit balapan nanti hihihii

MRS. K said...

aku tunggu taon depan la baru nak anto sekolah.. hehe.. tp cuaca tak elok la kan lately, jerebu

syawalsimpsons said...

kikiki...mmg kelakar la fahim...aku rasa kalo syawal beso macam fahim pon gitu kot gamaknyer..sekarang pon asik melekat je...

::NureeN:: said...

cayalah... tp puting & bantal bucuk totap diusungnya yerr... hehehhe teringat plak zmn sek men dlo... lari 400meter semput tgh jln, tp klau lari 200m dpt no 1 hahaha...

nur anis said...

hihi..kelakar..tapi comel..:)

ieda said...

wahhh baguslah fahim
cayalahhh
tapi tido ngan puting nieee
camnoo nie ekekek ;)

maszmadi said...

wah, senyum jerk aku baca entry nieh... tumpang bangga ngan fahim... hehe

tahniah yerk fahim, lepas ni x mor nangis2 lagi, terus jerk lari tau... hehe

deelira@deeliraz said...

yeay! tahniah

azizah :) said...

aduh manjaaanya fahim ni! haha dah besar2 hisap puting...kuikuikui

ape2 pon tahniah buat fahim.. tak mo dah nagis2 dah besar dah..ngee~

ch@ said...

tahniah fahim, boleh ikut jejak aunty cha, ratu olahraga. hihiii. cayalah fahim, baru best nak bawa gi family day cenggini.

Papa Mifz said...

tahniah Fahim!!

wahida said...

nangis2 pun, dapat nombor satu tu...

tahniah fahim!!

Nad @ MamaZN said...

wa...fahim kuat lari la..! :)
congrats fahim!
bleh jadi olahragawan nnt hehe

Nana said...

wah terer la!
tempat pertama