Saturday, June 30, 2012

Kalau la aku surirumah sepenuh masa

Huh..... dr td buat mcm2..
ni br dpt berehat...
Sbb anak2 dh tido...
Yg penatnye bkn buat kerja tp terkejar melayan karenah anak2...
yg adek asek menjerit nk keluar dr walker...bila dh letak bwh mmg kena pantu sokmo risau mengutip...
Abg plak asek berckp tak henti2...asek suruh mama melayan...jdnya buat kerja separuh2 ...jap2 berlari tgk adek...pastu abg plak mcm2...

wlupun cam tu aku ttp hepi wlupun penat....




Klu la aku jd suri rumah sepenuh masa??? Tk dpt bygkan.....ni br weekend...klu hari2......

aku kagum dgn semua surirumah sepenuh masa...terutamanya nad@mamaZN
posted from Bloggeroid

10 comments:

Misz Mieza said...

MM pun kagum dgn surirumah sepenuh masa yang mampu handle keletah anak2 dengan tabah & sabar.. MM belum ada anak, so tak rasa lagi cemane penangan jadi surirumah sepenuh masa dgn anak2 nih.. Huhu..

TeacherAzimah said...

Eee betul arr mcm x sanggup jer jd surirumah sepenuh masa. Bkn bermakna x sayang anak, mmg syg sgt lbh dr nyawa. Tu sbb Allah jdkan kita wanita berkerjaya :D

mamalieyna said...

hee..betui2x.. penat lg jd suri rumah tangga sepenuh masa, kita yg sesekali pun bleh rasa sgt2 mencabar kan... tp masih bercita2 nak jd suri rumah tangga sepenuh masa tu...hee~ ngidam ni..hehe~

Chekgu Azrine said...

Suri rumah pun penat sama mcm org kje jgk skg kan?huhu

LYAfrina said...

kalau la kt surirumah kan.. hakikatnyer..kt suri y bekerja... suri pjabat kot...

apa2 pon.. kt pon ada cbarannya... kna handle kerja d pejabat & rmh..lg byk mnuntut ksabaran..

nuyui a.k.a miss YUI said...

hebatkan suri rumah spenuh masa..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

yup mmg kagum dengan deme, ari2 layan kerenah anak setiap masa, cam kita yang bekerja ni, weekend je la layan, dok rumah penatnya 2 kali gandakan, penat kemas rumah & penat jaga anak & layan kerenah anak2, tapi pahala berganda2 tu...kalaula dapat...

bunga_rose said...

betol weh.. camne erk depa bahagikan masa utk layan anak, buat keje2 rumah, masak... mesti takde masa utk diri sndri kan...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul sgt, kagum pd mereka yg jd suri rumah sepenuh masa ni sbbnya kerja rumah mana pernah abis..mmg sntiasa jerk ada keje..

ch@ said...

yes, aku mmg respek habis dgn surirumah. lagi2 yg anak lbh drpd 2 tu, yg bersusun paku. OH myyy, aku yg dua ni pun asyik skip tang mandi. tang mkn. huhuuu.