Sunday, June 3, 2012

Lena yg terganggu di tgh mlm

Mlm ni aku x dpt tido ngan lena.....
Fahim demam....tonsil dijangkiti lagi aku rasa...
Sbb tanda2 tonsilitis dah ketara:
»demam panas
»berdengkur
»mengadu sakit tekak
»mulut berbau

Last dijangkiti & warded pada 28/3/2012
cukup 2 bulan kena lagi....aku risau paed consider nk operate je.....risau trauma pd tekak & diet die ja la.... Seminggu 2 jugak dia nk sembuh luka tu....

Dulu asthmatic, bila ok jrg dah attack nowdays asek la tonsilitis....
Cabaran membesarkan anak2.... paed ckp jika kecik2 dah sakit2 mcm2.... bila besar insyaallah akan sihat sbb antibodi & imunnity dah kuat...


Org lain mungkin dpt tido lena tp tidak aku jika anak2 aku xsihat....risau sungguh..

Tambahan pulak fahim demam time aku bkn kat rumah.... Supp pcm xbw klu x senang je nk kawal suhu...ni nk bg syrup tgh2 mlm mmg mengamuk la budak ni...yg si apaknye plak jenis xleh nk bersabar bila anak dok menjerit tgh mlm.....

Akucsgt berharap jangkitan pada tonsil fahim adalah kuman yg tak kuat & yg belum mutan/imun terhadap antibiotik.... Klu x mmg la jd cam ari tu....

Dah la enPanjang nk kena pi kursus kat perak start selasa - jumaat..aku berharap fahim x demam teruk....


Note: aku harap aku berpeluang bersua muka dgn YAB TPM pd jumaat nanti......
posted from Bloggeroid

8 comments:

bunga_rose said...

Kerap ek fahim femam.. Kecian weh klu budak demam ni n komprm dgn kita skali la xlena tido, risau suhu tibe2 tinggi kan

Nad @ MamaZN said...

moga fahim cepat sembuh
moga eima berpeluang naik pentas :)
tahniah awal2 ni ^_^

♥cikmOt♥ said...

hurm...puan bunga...kalu ada tonsilitis memang budak akan kerap demam lor...

moga fahim cepat sembuh...

.:Mama Dhia:. said...

sian fahim..moge2 makin sihat lah yer..

sabar yer eima,dugaan besarkan anak..

~aSHa~ said...

cepat2 baik yer fahim sian mama kamu

LYAfrina said...

mcm serius gak bunyi..moga fahim cpt2 sembuh yer

*Mrsfarahzaki * said...

cian fahim..auntie doakan fahim cepat sembuh yea (=

*Mrsfarahzaki * said...

cian fahim..auntie doakan fahim cepat sembuh yea (=