Wednesday, June 20, 2012

Piknik di Belakang Rumah

kadang² sebagai ibu bapa kite berusaha untuk menambah selera anak² kita makan 
kadang tu mencuba pelbagai resepi baru 
mempelbagaikan rupa makanan anak²
membeli alatan mkn yg cun²
membeli supplement tambahan spt multivitamin +lysine dengan nasihat pakar 
tp kadang² anak² ttp tak nak mkn jugak 
mkn sekadar mengalas perut sahaja 

aku dah slalu alami .... 
sampai kadang tu buntu ...pe nk buat
risau tgk fahim yg nampak kurus tp 18kg tu 
berat tulang kot .... alisha plak dah masuk kes bayi kurang zat makanan 
even budak tu sgt berselera time mkn 

kadang² nk menaikkan selera anak²
ajak diorg berpiknik di belakang rumah 
sesekali waktu weekend, klu dah selalu jemu plak budak2 tu 



alisha paling suka bila dpt dok  kat luar ngan walker ..hihi

Note : piknik blakang rumah pun syok jugak ....

25 comments:

Kesuma Angsana said...

mmg syok ler n selalu saya buat hehehe

bunga_rose said...

luas ek belakang rumah ko.. syok la nak buat apa2 aktiviti... belakang rumah aku dah tak selamat sekarang... uhhuhuhu

LiYa HaNiF :: said...

tak pernah terfikir nak piknik belakang rumah sebelum ni.. hehe nak buat juga lah .. alaaa tp tak ada ruang lak.. ^_~

salam kenal .. :)

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe umah haza xdek halaman kat belakang... tempat letak mesin basuh jek muat.. hikhikhik

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok gak cmtu kan..

syawalsimpsons said...

sesekali piknik seronok gak tu...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

betul tu..
kdg tu angkut pinggan kat luo, time die duk men beskal..suap sekali, pegi men beskal.. pastu sambung plak..
ralit, x sedo abes sepinggan..
ngan abah die mintak suap sama... heheheh

eima said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

eeeiii romantik ... comey ..comey ....
tp fahim jenis tak suka main kat luar rumah ...asek kat dlm je ...

eima said...

@bunga_rose

rumah ko baik jgn .. aku takut ngan ular ...heeeee

eima said...

@LiYa HaNiF ::

salam jugak ....
syok jugak wlupun belakang rumah

cheqna said...

dakpelah mana2 pun..janji budak2 suker..

@e_da said...

kita kena kreatif kan.. ala2 santai mcm ni mmgla budak pun suka...

*SiRibenMerah said...

budak2 memang slalu bosan kan kalo asyik sama je setiap hari.. takpe skali skala bg kelainan~ br diorg belajar mcm2.. hehehe~

ch@ said...

comel alisha tu, buat gaya konpius pula dia. kalau duduk kampung, ada pangkin bwh pokok rambutan, syokkan? KL ni... mana nak cari. asal tidak selalu di meja makan, berseleralah anak2. cayok2.

Rasp said...

dapat walker tu...
byk ler 'kawasan' yg dia dapat 'terokai' sis...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

idea yg bagus tu piknik belakang rumah, tp mmg pun nak menarik minat anak2 ni msti buat benda yg mereka suka & x mmbosankan mereka, kalau dpt lepas bebas lg mereka suka..

*Betul ke nak milk despenser tu, ada jerk kalau ko nak beli asing, aku bg diskaun 15%. Milk despenser yg kau maksudkan ni tempat letak susu yg ada byk compartment tu kan..(Formula Milk Despenser kan).

Nad @ MamaZN said...

eima,
kalu wat acara makan2
sambil2 ajak kami skali
lagi syok kot ma..
fahim lagi seronok dpt makan ngan kawan2 die
hihihihi =p

Nad @ MamaZN said...

eima, ni ada link jual CD murah (murah le kot, huhu!)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=405318709488988&set=a.241965335824327.58839.205242622829932&type=3

http://www.mumsluvbaby.com/search/label/%23%23%20RM100%20%20CD%20Package%20Carnival

10kpg bawah rm200

ieda said...

kalau luas macam tuuu ok lah dik
nie umah akk semak samun je ekek
umah kampung kan ;)

azizah :) said...

macam2 cara nak tambahkan berat badan anak kan kak.. okla tu.. salah satu cara buat camni..

Papa Mifz said...

wah luas jugak yer kawasan belakang rumah tu...:)

LYAfrina said...

igt kecik2 dulu pon suka ambik nasi pastu kelah blakang rumah..

♥cikmOt♥ said...

mujurlah rumah ada laman...cam aku ni...mana nak jumpa belakag rumahnya...huhuhu

Mimie_Zatun said...

salam kenal..
macam2 resepi kita cuba untuk tambah selera anak2..
seronok mamam belakang rumah tu..
hehe

Cik Anita said...

ni mak ayah dia kena duk sekali piknik, bentang tikar.. barulahh syokkk.. hehehehe