Wednesday, June 27, 2012

Progress Terbaru Alisha : Merangkak

tahniah utk alisha sbb dah berjaya merangkak pd 20/6/2012 jam 8.30 pm lebih kurang gitu
pada usia 8 bulan lebih
xcited melayan abg tetiba boleh merangkak dlm 2-3 meter 
tp cam biasa la alisha cepat penat, sakit lutut & malas kot
sehari hanya 1-3 kali je die cuba

pd hari ahad lepas die byk kali merangkak sbb ada sepupu yg sebaya dok belajar merangkak  jugak 
semua org dlm rumah xcited tgk alisha berjaya 
tp cuma abg ayim je...mood merajuk masih ade


alisha dan Iris anak CM sebaya hanya tua alisha 2 hari 
tp iris lebih advanced segalanya 
dr bab makan, berat, gigi hingga progress
mmg semua budak berbeza²



Note : lepas ni aku harus lebih rajin dan bersedia utk mengawal keadaan rumah aku ... tak leh malas2 dah



20 comments:

♥cikmOt♥ said...

tulah, perkembangan budak2 tak sama...janji seimbang,dan sehat oklah tu

wahida said...

kedua2 anak2 aku tak merangkak, dorang lepas dah boleh duduk terus jalan bertatih...

aku teringin jugak kalau aku ada anak sorang lagi, nak tgk dia merangkak...

MizzTina said...

hebat..hebat.. anak² buah sy semua xmerangkak..trus jalan.. haish..

dak iris mmg bambam..hikhik

syawalsimpsons said...

lain budak...lain gayo kan...mmm...aku baru dapat tau yang anak sedara boss aku baru 6 bulan dah 8kilo..haammmikk,...syawla baru 10KG 2tahun 3 bulan....

Chekgu Azrine said...

anak saya jarang merangkak..huhu..semua berjalan terus..then kemudian merangkak..hahaha

~aSHa~ said...

budak2 mmg tak sama..ada yg lambat berjalan..tapi cepat berckp...ada yg seiring..janji sihat..hati kita senang...

maszmadi said...

cayork alisha, cayork alisha... x lama lagi tu bleh la tolong kemas umah kan alisha... hehe

MRS. K said...

chaiyokkk... perkembangan budak tak sama..

Rasp said...

yeahhhh.... tahniah alisha...
up satu stage dah....
mama lepas nie kena lebih alert lah....
from now on, lebih senang dia sambil dia 'melawat kawasan' dan 'mengutip benda masuk mulut' ...

mama aleen said...

ok la tu.. hehe.. pasni berjalan pulak..

Qhaifa Nur said...

kalau akak anak boleh merangkak rumah selalu kena mop...

fazitaismail said...

yeah!! dah boleh merangkak ye..mula2 merangkak mcm tu kan..mybe dia tak selesa kat lutut tu..lepas nie gigih ler maknya kena kemas umah selalu hehe..neway salam kenal..)

Nad @ MamaZN said...

tahniah alisha! tahniah!
seronok ciknad tgk :)

bunga_rose said...

dah tu, eqal yang lagi tua dari awek berdua tu pun tak merangkak rangkak lagi tu kira camne tu? hahahaha...

tahniah alisha, mesti comel budak baru merangkak, merangkak..

Papa Mifz said...

tak lamo lagi berjalan la tuh kot...puas lak nak mengejar nanti...hehe

LYAfrina said...

wahh..gud girl alisha... lps ni serumah la dia pusing

mamalieyna said...

yeaaa! tahniah.. teruja tgk progress anak2 kan///walaupun anak ke-2

Bitt (double IS) said...

owhhh rugi saya...tak dapat feel derang merangkak...tak silap saya derang tak merangkak langsung...terus pegang2 tepi...lepas ni mama kena nyorok la kot benda2 yg boleh di kutip :)
salam kenal...follow ;)

azizah :) said...

best kan sis tgk pembesaran anak sendiri.. lain budak lain proses pembesarannya tapi atleast dia aktif n sihat.. takpe..

ch@ said...

congrates alisha. adli pun dah merangkak. 9bln ngam2. lmbt toi. gigi ada 6, empat atas 2 bawah. lelain, mcm alisha kuat membebel. kuat makan jugak. hope alisha terus besar ngn sihat.