Tuesday, June 12, 2012

Tak Perlu Kepit² Lagi, Mak Tak Perlu Jadi Tarzan♥

Thermometer Doctory Plus Ganti Jenis Merkuri




Harga: RM 129.00
Jenis : Infrared
Made In : Korea
Warranty : 1 Tahun




free extra cover

suhu Fahim & adek pagi tadi
normal mungkin kesan ubat demam masih dlm darah fahim

budak tido balik selepas mandi ...tido lewat smlm...main games je kerjanye


budak kecik struggle nk merniarap & merayap atas bdn abg  tarik² rambut sambil² selak bj abg
gitu la perangai die bila abg tido mati

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

oleh kerana anak² slalu je demam 
aku thermometer lama aku jenis merkuri 
yg digital thermometer tu dah abis bateri, even thermometer digital ttp prefer guna yang merkuri kerana lebih cepat, paling lama 2 minit anak kena kepit ...klu digital tu 4-5 minit tak bunyi² lagi 
beli pun kat quardian amik yg paling murah ..... biasa la tu 

disebabkan Fahim slalu tak nak beri kerjasama bila die demam 
asek membebel kat aku "asek² nk suhu je!!"
marah kemain lagi ... mak die plak slalu je jd tarzan ....hahaha
so jejalan kat kedai baby kat Taman Samudera atas Klinik Indah tu 
lepas turun dari Genting 3/6/2012 & selepas Fahim dpt rawatan kat klinik indah
nk beli susu adek sebenarnya ...situ murah sikit dlm RM 2 

mata aku ni terpandang kotak² yang tersusun kemas atas meja cashier 
belek² , tanya harga, balik rumah SIL tak sampai setengah jam aku pi balik kedai tu 
sbb parah hati nk check suhu Fahim yg demam Tonsilitis 

Harga thermometer ni tak lah mahal cuma RM129 berbanding yg aku tgk jenis infrared yg dijual di farmasi² lain mencecah RM 200+... Check Suhu kat telinga klu farmasi pun RM 189 gitu²
so aku rasa sgt berbaloi la membeli sbb
tak sampai 3 saat bacaan suhu dah dpt
senang & mudah aku nk pantau suhu anak² yg mmg slalu demam ni 
cepat & pantas 

tp kadang²aku ttp guna yg merkuri klu rasa agak mencurigakan ...yg lama ttp aku suka jugak 





Note : CM aku cancel order ye, sbb dah beli yg ni lgpun hari tu dah terdesak sgt dah wlupun harga 2 kali ganda mak terpaksa rela ..... 

12 comments:

syawalsimpsons said...

aku pon ada kat umah 1...brand little bean..mmg senang yang jenis ni..yang kepit2 bagai tu..aku pon tak tau mana syawal buat main..mmmm...

rasp said...

alat nie memang perlu bila ada anak2 kecilkan...
senang nak monitor skit bila dorang demam....

♥cikmOt♥ said...

hehehe...takde hal punya....

mama aleen said...

demam lagi ke anak2 tu.. sian kat budak kan bila demam.. nakal pun jadi tak nakal dah.. :)

mama aleen said...

demam lagi ke anak2 tu.. sian kat budak kan bila demam.. nakal pun jadi tak nakal dah.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololoo..cian depa tu.. moga cpt sihat ea.

bunga_rose said...

aku tunggu CM punye je ni.. memang mendalah ni keperluan mendesak kita yg ada anak2 kecik ni kan

eima said...

@bunga_rose

klu fahim menten ok je...aku tgu CM punya ... separuh lagi tu leh simpan wat beli yg berkenan dihati...huhu

eima said...

@♥cikmOt♥

TQ kak

Mak Wardah said...

Salam. bagus ada no kat rumah atleast boleh monitor sendiri bila anak2 demam. Moga cepat sembuh 2 budak comel.

Mak Wardah said...

Salam. bagus ada no kat rumah atleast boleh monitor sendiri bila anak2 demam. Moga cepat sembuh 2 budak comel.

MrS. F!zA said...

kalo jnis infrared ni tkyah lekap kt dahi dah eima..hala je cahaya tu..trus kuar result..ekeke