Friday, June 1, 2012

Tompok Darah Pada Duit ::creepy::

mmg dah jadi kebiasaan aku utk cek setiap helaian duit aku 
selepas membuat pembayaran utk memastikan aku tk dpt duit koyak 
nilai duit koyak separuh harga klu tukar kat bank 


tp kadang² bila ade masa free mmg aku dok belek² 1 persatu 
kadang tu kira² brape duit yg ade dlm beg henpon aku 
aku mmg tak dak purse/wallet aku tak suka guna tatau nape
amaun aku bw ke tempat kerja setiap hari kurang dari @ RM 20
setiap hari aku akan bw RM 20 habis ke tak habis dlm 1 hari ia akan tersimpan kat dlm beg ni


yang tak habis aku akan masuk tabung khas aku ...incase aku perlukan duit waktu pejabat
hari ni kan dah hujung minggu bekerja so mmg sesi aku mengira duit 
nk tau total saving aku pd minggu ni 

aku mmg tak bw bank kad/kredit kad/ ape² jua kad kecuali kad pengenalan & lesen
so sesapa kat opis aku ni mintak duit utk ape² event kadang tu mmg aku tak mampu byr pd hari bekenaan jg,  even minggu tu adalah minggu gaji masuk 

_______________________________________________________

kembali kepada mende yg aku nk citekan ...panjang narr intronya

td tgh dok belek² duit aku satu persatu 
terjumpa duit ni 
aku terus rasa tak besh ... cam creepy gitu 



tgk pd dlm bulatan ada tompok² merah coklat²
mmg aku dok belek bersungguh nk pastikan ape tu 
bkn bekas coklat
bukan pewarna sirap
bukan kotaran dr kicap ke hape ke 

dan aku pasti ia adalah darah 

ok ini kali pertama aku prasan yg duit aku ade tompok darah 
ape yg korg terlintas dlm kepala korg klu dlm situasi aku ??:
♠ darah org accident (mati)
♠ darah jari/tgn luka
♠darah hidung 
♠ darah period 
♠darah ayam/ikan org pasar br lepas potong ayam pastu hulur duit baki

dari tadi aku dok pk ape la aku nk buat dengan duit ni 
hampir² dah minda tak waras aku ni nk campak dlm tong sampah
tp bila pk balik syg .... itu rezeki aku 

duit tu masih lagi ade kat sebelah aku ni ...atas meja ....




Note : dah la aku demam ni .... heeeeeeeeee

19 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Dah Eima..ko jangan nak pikir sgt benda alah tu. Kalau kau tak nak bak sini! Hahahahha

♥cikmOt♥ said...

pe kata ko turun bawah, ko p beli air ke, kopok ke...bayar guna duit tu...hehehe...

Qhaifa Nur said...

tak pernah terima duit gini...
mungkin terfikir jua macam eima kot..
moga semua ok...

Me said...

ha ah lah.. agak nya orang jual ikan kot yang bagi tuh!!.. jap gi buat beli makanan kat kafe yer!! senang citer

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dah, turun pi cafe byr aje kat cashier tu..
hahahah..

MRS. K said...

ko sedekah kat lynn bendahari kelab opis kitowang.. muaahahha

Nad @ MamaZN said...

tah2
fahim genyeh2 hidung sampai berdarah aritu
pastu pegang duit ni kot =p

deelira@deeliraz said...

xyah pikir sgt manje
ko buh je lam tabung opis

wahida said...

kalau aku pun terfikir jugak apa aku nak buat ngan duit berdarah tu...aku geli la weh nak pegang darah...darah org lain lak tu...tak kuman ke nok?

eima said...

@Nad @ MamaZN

tak mungkin... duit ni tk penah keluar lagi dr beg ni ..ghehehe

eima said...

@wahida

tu lagi takut tuh ..dah la demam ni...anti bodi tak kuat ni ...hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

darah tuuuttt..haha

ieda said...

ALAMAKKK HURMM
KALAU AKK PUN X TAHU NAK BUAT APE NGAN DUIT TUU , SBB DAH TERFIKIR TUU DARAH KAN ..

blank kejap ! ..

MrS. F!zA said...

darah ayam/daging ni.. percayalahhhhhh

Kella said...

hahahaha... tersenyum kita.. =)
inysaAllah tak memudaratkan apa apa..
nanti kuar gi shopping, ulurkan duit tu dulu..

Cute Mum said...

seram gak kan..
tapi apa susah..
pasnie terus byr jer pakai duit tue..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Hahaha..mcm2 pulak yg terlintas di fikiran ye..kalau aku pun dpt duit berdarah mcm ni cepat2 gunakan..nasib la siapa pulak yg akan terimanya lepas ni...

bagusnya cara control perbelanjaan, aku pernah jumpe bdk opis style mcm ko ni, bawa duit dlm wallet mmg cukup2 jerk dah la tu lelaki pulak tu...

LYAfrina said...

hehhe.. kalo lya pon pon maufikir... takut darah drp kesan y pelik2 je..takut gak kan... g beli brg...bg duit tu cpt2..

Edy Zaidi said...

g derma duit tu...hehe