Friday, June 15, 2012

Update : Sedih Dengar Berita Kematian Baby Staff Opis

smlm aku tak tgu lama kat rumah arwah sbb nk kejar masa utk ke Klinik bw alisha checkup 
so tak xdpt la aku nk tgk arwah 

selepas ditanya² pada kengkawan opis puncanya
arwah umur 36 hari
arwah meninggal kerana jangkitan kuman dalam darah
arwah kena jangkitan Chicken Pox dari abg die
meninggal dunia sekitar jam 2-3 pagi 
tp mak arwah perasan jam 6 pg 

post mortem menunjukkan organ dalaman spt jantung & paru² pecah 
disebabkan oleh CPR 

Pengajaran kpd kita sebagai ibu bapa : anak adalah amanah & tanggungjawab yang Allah swt kurniakan jagalah dan peliharalah mereka sebaiknya. jika anak² kita sakit jgn kita lengah²kan untuk mendapatkan rawatan. Ada kisah disebalik semua yang berlaku ..... seumur hidup akan dibayangi sesalan tak sudah.








walau bagaimana pun semua ini adalah kerjaan Allah swt, setiap apa yang belaku ada hikmah disebaliknya.  semuanya telah ditetapkan Jodoh, Ajal & Maut.  Kita sebagai hambanya perlu redha menerima.

6 comments:

SYANI said...

Sedih memang sedih tapi parents dia sangat beruntung sebab anaknya tu dah masuk syurga..

wahida said...

sedihnya baca berita ni...

Al fatihah utk baby tu...

semoga keluarganya tabah..

syawalsimpsons said...

seduh je dengar...moga tu semua pengajaran buat semua termasuk la aku...

maszmadi said...

tumpang sedih,

ada cerita jugak kat opis aku, ada sorang kakak ni pregnant anak kembar (anak yang ke 3), sebab lengahkan waktu nak pi sepital (walau dah rasa sakit nak bersalin) akhirnya dua2 baby dia meninggal sebelum sempat dilahirkan..... sian sgt kat dia
x tahu nak salahkan sapa kan.....

LYAfrina said...

sedihnya.. sesungguhnya tuhan lebih myayanginya.. kt y ada ank ni..sama2 lah kita mjaga n mghargai sebaiknya insan tsyg dlm hdup kt

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

Nauzubillah terjadi pd kita semua..
betul tu, ajal maut dh tertulis buatnya, hanya sakit itu sbg penyebabnya..

sama la mcm arwah saya, eksiden itu sbg penyebabnya.. ;-(