Monday, June 25, 2012

Seram : Ye La² aku blah.... Jangan la Dok Takutkan aku

sbb kan aku pun tatau nk cite ape 
aku cite pasal 2 minggu lepas la 
pada hari slot akasia Seindah Sakura, si shakira nk pi Paris 
cam ne aku leh tau pasal cite ni ni ..sedangkan aku tak layan pun ...

sbbnya adalah aku balik lambat pada hari tersebut
enPanjang mesyuarat, kul 7.25pm br amik aku kat opis
sepanjang 2 minggu lepas aras aku semua tak de 
diorg outstation yang tinggal aku ngan boss & sektor kat hujung aras 
boss plak mesyuarat tak habis²
bahagian aku ni mmg sunyi habis 

slalunye aku brani tgu sampai kul 7pm dlm bilik aku 
tp hari tu kul 5.30 pm dah berdebar² dah 
dah sunyi, aku tau org tak de tp dengar BUNYI ORG DOK SELAK² KERTAS
bila pi tgk ade org pun, tp bunyi sgt dekat cam kat tempat kerani sebelah bilik aku ni je 
bila pikir logik tempat yang ade org pun jauh dlm 25 meter dr bilik aku logik ke leh dgr bunyi selak kertas tu bunyi sgt dekat ....aku pi usha kat bilik tu, tuan die tak abis meeting lagi .... haaaaa seriau

tetiba dlm kul 6.00pm lampu depan bilik aku TUTUP PASTU BUKA PASTU TUTUP BALIK  kendian jd lagi 2-3 kali lagi 
aku shutdown pc, ttp lampu terus belah ke aras 3, ke admin 
kat ctu ramai lagi PT² klu kul 6pm 
pastu sorg² balik aku tinggal tgal sorg je kakak ni ngan exec lelaki 
diorg plak dok start cite bebukan sesambil tgk cite seindah sakura ...huuwaaaaaaaaaa
dah la aku ni ade anak kecik, mana la aku tak seriau 
aku cuma perbanyakan bacaan 3 Qul & Ayat Qursi agar jd pedinding aku 



klu takat bunyi² aku tak kisah lagi....tp klu die main tutup² lampu mmg aku risau ...kang tetiba semua lampu tutup cam filem seram tu....mmg aku tak dpt bayangkan la ......::pengsan::

pandang dr tepi pintu bilik aku ... kat sini la bunyi org dok selak kertas



mungkin dah sampai masa utk diorg plak bekerja, that y diorg warned aku suruh blah tu .....


Note : hari yang sgt lemau ....

15 comments:

syawalsimpsons said...

mmg seriau pon...adoi.....kat opis aku pon selaloo jadi gitu/...

wahida said...

ngeri aku baca nok...aku tak pernah kena mcm ni, tapi hubby aku pernah kena nok...dia pun pernah dgr org main selak2 kertas, padahal tak de sapa pun masa tu...huhu...

kalau jadik kat aku, mmg aku dah pitam dulu dah..

♥cikmOt♥ said...

jangan harap aku nak stay lelama kat opis ni...hahaha

Kesuma Angsana said...

biar betik ... klu saya dah lama cabut ! hehe

Me said...

ish ish..dia nak meneman la tu..sian kot eima buat keje sorang sorang...hehehe..
kalau kya terus jer cabut balik ngan bas weiii..takmo akak tunggu sengsorang!!!

mrs.ecam said...

oo die nk kwn la tu kot...sbgai salam perkenalan die men2 la suis lampu tu dl...hik3...klu aku dh xdek org kt opis mmg desup la lepak memane nk tnggu en.suami...x snggup oi duk sowang2 dlm opis...klu jd pape nk jerit pong xdek spe yg dngo...huhuhuhu
hati2 wehhh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mesti la seriau,

mcm aku ni lg la mmg selalu balik lewat tunggu suami amik,
nasib baik ade sorang peneman balik lmbat sama kes tunggu suami amik..
kalau tiap2 hari sorang2 jd penunggu opis mmg seram jgk dibuatnye..

mmg lemau pun hari ni, paling tension hari ni opis dah mula sekat blog n FB, boleh buka time lunch hours n after opis hours jerk..huk2..

Chekgu Azrine said...

uish..tak duduk dah kat opis kalau gitu..seramnya!!

Nad @ MamaZN said...

dh nak dekat maghrib tu..
die soh balik, hehe

Fai Shaklee said...

kalau fai memang tak tunggu, cepat2 blah. huhu... baca pun naik seram bulu tengkuk..

Papa Mifz said...

erk...kalau den pun cuak juga dibuek nyer...huhu

Si Matatajam said...

Uish!!! Seram tu... Baguih tu baca Ayat Kursi. Pendinding yang baik sesangat...

aTy _faRed~ said...

weeiihh..memang seram..!!! kalau saye pon saye terus blah..adeeyy...opis laki saye pon macam tu gak..die selalu cerite..saye lak..so far tak pernah dok opis sampai lewat2..jadi tak tau ar ade ke tak bende2 tu semua..huhu

ieda said...

ekekek aah dikk
macam pejabat akk lah .. luas macam tmpt adik nie ..
memang lewat sikit dgr org ketuk keyboard lahh .. mesin fotostat lahh , macam2 huhuh

bunga_rose said...

Berani ko stay back kt ofis... Aku klu kena tgu bos aku sampai 5.30 pun dah rase lain macam weh... Tp mmg rome diorg plak keje tu.. Mmg dia suh ko blk huhu