Monday, July 30, 2012

Aku Abaikan Anak², sampainya hati ini

hari sabtu lepas aku membizikan diri mengemas rumah bila di tegur anak bujang
"amma pesal rumah kita tak cantik"
cam ne nk cantek klu korg rajin sgt sepah... balik² mama je nk kena kutip

lepas mengemas, vacuum, pastu sesambil mendobi & mencuci dapur
penat tak lah penat dr dok saje dlm bulan posa baik buat kerja 
tak lemau badan

si anak dara alisha tu asek la ngekor mama ke hulu hilr
kejap² jerit kuat minta dukung
dukung kejap letak balik dlm walker 
sambung wat kerja
gamak² di jerit sekuat hati aku lepas kejap die kat abg die
minta fahim jg kejap, tp fahim tak leh handle peel si adek yg kuat memanjat
abah plak tgh berehat selepas balik kerja sian plak nk paksa die jg anak

aku letak balik dlm walker sambil agah²
siap kerja semua, aku nk pi rehat depan tv
tertunggu² mana si adek ni, tadi kemain ngekor mama
ni dah 5 minit tak de pun ....

tengok²
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

TERTIDO




 close up sikit




mama angkat letak atas katil ...
kesian tertido tak sempat minum susu


kesian kan ...terabai die sbb mama sebuk buat kerja rumah 
nk manjakan selalu pun nanti kerja tak terbuat 
larat mama nk berdukung je 
tp aku bersyukur sgt alisha adalah budak cukup mudah di jaga 
meragam kurang(kecuali tak sihat manja lebih ckit)
mudah segalanya terutamanya tido...dlm walker punleh tido

cuma 1 je mkn die suka refuses... tp klu mee² an ok plak die nganga 
nasi langsung tak mo 


sedih sebenarnye bila tgk alisha tertido gini....
rasa bersalah



Note : pala dok terpikir² ni nk berbuka pe la ...aku rasa semua org cam aku kan 

15 comments:

cheqna said...

ko kijammmmm!!!!!!!!!!!!
kesian alisha....
=)

♥cikmOt♥ said...

adoi,aku sedih nengok anak terabai gini pai tertido...siyes bersalah sesangat weii...adhehh

Saleha said...

adoi sedih nengoknye.. tp mesti rasa ralat sgt2 kan.. kitapun biasa macamni.. yelah kalau asik nak layan rengek diajer satu habuk pun tak boleh buat..

anak suyapun sama.. tak suka makan nasik tp kalau mee makanlah jugak.. tp langsung tak boleh pedas.

♥mama eza♥ said...

kesian gak..anak2 aku pon slalu gitu..tp nk buat keje bg abes baru leh layan..tasha pon xnak mkn nasik..nk makan mee

MRS. K said...

mak sapa la ni? :b

wahida said...

kesian alisha....
tapi dia tetap comel tertido rupa gitu...huhu...

Nad @ MamaZN said...

eima, ksiannye ma tgk alisha gini, huhu! sedey menengoknye..

@e_da said...

alolooo sedihnya... tak sampai hati tgk kan...

Bionic women said...

alahai siannya..memang sayu beb bila jadi gini, me pernah jugak sampai nangis bila dhiya tertido nak susu

bunga_rose said...

wei, atas walker pun boleh tido? hebat la alisha ni hahahah..

ko bg je dia mi, dah dia suka mee janji badan dia membesar dengan sihat

last week aku gi jumpa pakar, doktor tegur, berat haiqal naik sikit sangat, hampir dia nak rujuk ke pakar pemakanan.. tp sbb aku ckp dia kuat makan tapi susut sebab demam then dia ckp ok, nak tengok lagi 5 bulan camne pulak.. ermnn...

owh, aku buke pose kat luar hari ni,tak pun tapau je.. mls nak masak hhhaa...

syawalsimpsons said...

mmmmm...cian alisha...agaknyer dah tak larat jerit panggil ko kot...kikikiki

.::Lynn::. said...

sampai hati ko dera budak cumei ni..
hahahahhaa

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Syiannya sampai tertido ngekor mama mengemas umah :D

Pink Lavender said...

kesiannyer tertdo dlm walker...

makneng follow sini
jemput follow makneng

azizah :) said...

alahai..jarang budak2 boleh tertido kat walker sendiri..kesian alisha.. peringatan buat mama eima..hehehe