Friday, July 13, 2012

Alisha Yang Kenit & Hasil Dari Duit Habis Smlm

smlm petang alisha ade checkup bulanan 
cam biasa nk observe berat die
smlm sungguh mengecewakan aku 
berat alisha hanya la 6.25kg
hanya naik 50 gm je .... 
sedangkan selera dia cam biasa je 
hmmmmm buntu aku 
tp tak pe la janji alisha mkn cam biasa dan sihat sudah 

tp hati aku ttp risau pesal jd gitu .... sbb dah kuat memanjat ngan merangkak ke
ok la biar dulu la hal tu ..... aku akan terus berusaha....


mlm smlm ada EAON Mambers Day kat AEON Cheras Selatan
jem gile 
parking full byk kali pusing
tp alang2 dah masuk parking kena la cari jugak nk balik cam tak berbaloi je 
sbb nk kena bayar parking lagi lagipun rumah aku jauh gak bazir minyak keta je kan 
pic bj nenanti la ...ni pun klau2 pagi td


hasil smlm 
ok la murah la jugak 
tp rasa harga cam diorg saje up je ... bj pureen sehelai RM79.90 sale 70%
hahaha mmg ridiculous 
amik yg rasa murah je cam miki ngan poney 


ni pembelian peringkat pertama utk aidilfitri
agak2 la puasa pun belum kan .... tp ni kedah berjimat & bajet
karang klu dah nk raya br nk beli brg anak2 ...takut terlebih berbelanja plak ....



Note : aku tak suka sebenarnya shopping org ramai2 dan kalut2 gini..penat





25 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg pntg ada hasil =)

♥cikmOt♥ said...

akak dah siap semenya...
tapi tak taulah kalu ada menambah lagi...tapi so far seme dah cukup tuk 3 beradik tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah dah start shooping tu, kita lom beli lagi baju untuk balqis, banyaknya memborong..

Nad @ MamaZN said...

ala, awat tak bukak lagi ni?
nk tgk baju2 alisha =p

takpe kot kalu berat tak berapa nak naik
(at least ada gak naik wpun sikit)
die ikut baka hang kot eima..
kecik molek tp tinggi
hehehee
memandai jek! =p
janji alisha sehat cergas kuat aktif
alhamdulillah

::NureeN:: said...

knape x buka? nk tgk hasil rembatan ni...
awal2 dh shopping raya yerr.. kami blum plan lg nk beli apa hahha

maszmadi said...

haha, x kira sale ke x sale ke... kami kalu soping x tengok brape diskaun, kami tengok harga coz kalu tengok diskaun takut tertipu... dorang naikkan harga dulu, then baru dorang bagi diskaun... kan

mama aleen said...

hehe.. J card memang sesak la.. Sogo lagi sesak.. hehe

Bazilah (^0^) said...

nak tgk hasil shopping hehe

nur anis said...

seronoknya shopping..:)

MRS. K said...

aku kena tunggu laki ku balik dari kelate lah.. tunggu dia bawak balik duit.. muauahahah

syawalsimpsons said...

aku cakap ngan laki aku...malas dier....sebelah mata tak pandang...mmmm

Rasp said...

alisha dah lasak tu sis...
sbb tu beratnya tak naik banyak....
asal sihat takpe....

i pun cam u gak...
tak suka shopping kalo terlampau byk umat....

bunga_rose said...

aku pun tak minat shopping tie org sesak, penat woh kepala

Qhaifa Nur said...

nak shopping sekarang, time posa penatnya.....

Bionic women said...

untuk dhiya me dah siap semua dah persiapan raya..kecuali kasut sahaja..lagi advanced.hahaha

puanbee said...

Belum lagi membeli belah , tunggu bos bg modal hehehe

salam kenalan

Si Matatajam said...

betoi tu. mmg depa saja upkan harga pastu bagi diskaun.. saja nak tarik perhatian kita la tu..

Papa Mifz said...

shopping ramai2 org mmg x best...tak feel kan...

Lady Rina said...

akak sgt suka shopping..lagi2 utk Raya...best2....:)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hehe. takpe. shopping awal-awal perancangan yang bagus juga sbb tak lah nak dekat raya banyak nak guna duit! yay!

wahida said...

aku pun tak kuasa nak shopping bersesak ni weh...rimas...lagi satu takut anak hilang...huhu...

Chekgu Azrine said...

Samala..saya pun dh beli sesikit bju raya ank2..nti beli sikit je lg..senang!!

LYAfrina said...

wee..paling suka part beli baju anak2 ni..time2 sale ni hrus la dimanfaat.cuma ye la..nk berasak tu..xtahan kan.. lg2 kalo bwk sikecil..

psl brt bdn alisya..rsanya x plu bimbang.. apa y pting dia sihat.. sbb sama cam asya..tu ok gak naik 50gram..asya dlu x naik trus... skarang umur asya 4thn..tp berat bru je 10kg.. dh jumpa pkr n buat mcm2 cara.. tp x jalan.. tp doc kta x plu risau klo dia still sihat & cergas..n mkn mcm biasa..mybe sbb genetikke

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

balqis 5 tahun berat 12kg...ape cer...kalo ikut graf pertumbuhan berat badan kanak2 mmg dah berdezup merudum jatuh terus ke bawah, tapi doktor kata janji sihat tak pe...balqis kuat mmbuang...

Cute Mum said...

uyun pergi shopping gak sabtu lepas.. sakit perut dibuatnya.. sesak..
baru dapat 3 helai baju baby.. baju dania belum ada lagi.. camner lah agaknya time sarat nak membeli baju dania..