Wednesday, July 4, 2012

Appointment Pakar Zat Makanan Hari ni

kejap lagi off to klinik kesihatan p9 
 alisha ade appointment dengan Pakar Zat Makanan 
sebenarnya aku ni tak sabo nk tau naik tak berat anak aku tu 
bulan lepas naik 600gm yg sebelum² menten 5.6kg 2 bulan berturut2
dan sebelum² ni  hanya naik  200gm sejak umur 4 bulan 

sejak aku rancangan jadual utk alisha alhamdulillah ade perubahan
nk tgu nak jumpa PZM punya la lama almost 2 bulan
dlm masa tu baik la aku mencuba dulu ape yg ptt 
nampaknya inisiatif aku berjaya 

so hari ni nk dengar plak ape kata pakar dan tips² diorg 
so hari ni sgt xcited nk pi klinik 
dan tak mo amik lagi abg ayim 
klu abg ayim ade die asek bising doktor bercakap die sama bercakap 

wlupun ramai yg cakap dengan aku 
tak kisah anak tu montel ke tak janji sihat
tak yah kisah sgt pasal berat die 
tp klu berat berada di bwh tahap tak cukup zat for sure aku risau 
takut jejas perkembangan alisha je 
so i'll do my best to make sure she doing fine

anak abah ...sumbung ngan mama

10 comments:

azizah :) said...

betul sis..kdg2 kita suka nampak anak comeynya besar.. tapi obesiti..tu pon dah menjejas perkembangan anak2 tau!

Qhaifa Nur said...

afnan pernah kena jumpa doc pemakanan..risaunya dalam hati, takut kena pergi hospital buat itu ini..nasib baik tak ada...

biasalah budak tengah lasak makan pun kurang...

eima said...

@azizah :)

syok ade misi dtg komen blog aku ni .... cam ne misi .... leh bg saya carta berat baby girl tak ??? buku spital swasta xde le...klinik gomen palk stok buku tak dak...

♥cikmOt♥ said...

hurmm...aku punya appointment iris 11 julai ni...p timbang sahaja kut...takde cucuk...entahlah...

bunga_rose said...

brp bewat alisha skrg weh? tapi ololoooo comelnye aku tgk gambo dia dgn pandang tu.. nak cubit je aku rase

mrs.ecam said...

ank aku pong berat kurang...tp die mkn bnyk main pong aktif...riso gak tiap bln timbang naik gram2 jek...bkn berkilo2...nnti klu de info pape psl pemakanan bb yg x ckp zat bgtau eh...huuuuu

mama aleen said...

anak pompuan mmg macam tu kan.. nak abah dukung je.. tapi time nak susu pandai lak cari mama..

Nad @ MamaZN said...

naik kot beratnye n nnt
sbb mama dh ada jadual, hihi
nnt share berat alisha terbaru k!

Bionic women said...

yes dear...ibu memainkan peranan penting dalam pertumbuhan anak2. percayalah...macam2 kita boleh buat kalau kita banyak ilmu, daripada membuang masa, baik kita usaha..atleast setiap usaha kita utk beri yg terbaik utk anak adalah pahala. dan bila kita dah berusaha kita akan puas hati..

::NureeN:: said...

klau dmpi tahap kurang zat nureen pon risau, tp mmmg betol la anak pompuan berat susah nk naik, ellesya dlu pon gini jgk, umur setahun org lain dh 10kg lebih ellesya maintain 6-8kg jek sbb bila demam berat trun, nak naik susah.. skrg dh 4thn pon baru 13kg..