Tuesday, July 24, 2012

Dasat Penangan 1st Day Berpuasa di hari bekerja

smlm pas masak utk berbuka sardin roll, samosa sardin, mee & kueh tiau goreng
aku terus penat yg amat sgt
mkn pun takat 2 ketul je sardin roll tu 
pas mandi je terus baring ... sambil pujuk budak ber2 tu tido
adek tido mak pun sama tido, fahim aku sedar² pun dah lena gak
aku tersedar pun sbb enPanjang kejut pas die balik tarawikh smlm 
paksa aku mkn sbb die tau aku cuma mkn 2 ketul je sardin roll tu 
merangkak gak la ke dapur ...klu die tak paksa mmg aku tk bgn dah
tah la pesal la aku penat sgt gitu 
nk kate buat kerja teruk kat opis tidak pun 
dok melangut je tp aku rasa sbb perut aku kosong sgt kot 
sbb pas berbuka tu terus aku senak perut sgt ....
harap² hari ni tak jd lagi spt smlm ....

bgn bersahur td tgk² mata melekat
bengkak & merah 
ni kenapa pulak ni 
seumur hidup aku ini kali pertama mata aku jd cam ni 
aku tak penah kena sakit mata sepanjang usia aku 28 tahun ni 

skrg ni masih lagi kat opis 
jap lagi nk pi klinik kerajaan tak mo pi swasta sbb mc swasta tinggal 4 hari je lagi 

sila abaikan kulit berminyak bagai tu ye ..... ai br bgn tido time ni ...


Note : dari td nk pi klinik tak ter pi, pi lagi... telepon asek ringing je ....


19 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bhya tu..cpt2 p klinik.

mama aleen said...

mc mc .. hehe

cheqna said...

sakit mata???
kene jelir lidah ni
hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

dulu kena sakit mata jugak, dapat mc 1 week! Wee!

@e_da said...

la siannya eima... kalau g klinik sure dia bg mc 2 hari ni.. g cepat.. nti ekna kat anak2 plak .. harap2 cepat sembuh ya

MizzTina said...

hoh.. bulan puasa ni ramai lak xsht.. get well soon..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sakit mata ke eima..eh MC orang keje kerajaan ada kira MC swasta & mc kerajaan ek, kita tak tau pun ingatkan mana2 MC pun boley

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

moga cepat sembuh k

♥cikmOt♥ said...

erkk...sakit mata ke ni..dugaan berpuasa ni...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

take a good care okeh!!..
dugaan bln pose.. kan

Chekgu Azrine said...

semoga cepat sembuh ye..

syawalsimpsons said...

sakit mata kot ko ni...

Kesuma Angsana said...

jaga diri yek

MRS. K said...

aku sakit mata gi gomen.. dpt 2 minggu tu mc. muahaha.. sebab ubat tak sesuai ngan mata ada infection..

MRS. K said...

weh, ko slalu amik mc swasta kat ne

Nad @ MamaZN said...

cepat2 gi klinik
rehat kat umah
kang berjangkit plak kang kat staff lain, huhu!

take care eima!

Rasp said...

compom dpt mc nie sis...
sakit mata takut berjangkit kat staf lain...

.::Lynn::. said...

dah g klinik lom?

eima said...

Klu aku lambat reply dan xkomen blog korg maknanye aku bermc