Tuesday, July 31, 2012

Fahim 99% Free Diapers


skrg aku tengah cekalkan mental aku untuk berterusan 
mengawal diri dr memakai fahim diapers 
dan Fahim pun dah berjaya mengawal pundi kencing & otot rectal die
Fahim skrg 99% free diapers
aku hanya akan pakai fahim diapers bila 

1. perjalanan jauh spt balik kg 
- risau kot² tak sempat sampai RnR 
- risau ngan keadaan RnR yg byk penjenayah
- perjalanan sebelah mlm

2. ke shopping complex
- time musim perayaan cam skrg, org ramai sgt
aku mls nk tunggu² & bersesak, tgh² tgu kang tetiba fahim tak tahan dah cam ne 
tp takat pi alamanda tu idak la aku pakaikan 

tido malm skrg ni pun fahim dah tak pakai diapers dah
cuma seminggu pertama ade jugak sesekali die tak sedar


dan yang paling penting Fahim skrg ni dah pandai basuh berak sendri
dan ia nye bersih
aku hanya dok sebelah pantau die tiap kali die basuh berak
buat inspection


aku rasa sgt² berterima kasih pd cekgu² Fahim 
aku terharu ngan tugasan diorg 

TQ cekgu



Note : bila tgk anak kite berjalan montot leper tanpa diapers sedih menyelubungi hati, anak aku dah besar .... 

18 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus2 fahim cmtu.. berdikari skit2..hihi..

bebas pampers..

cheqna said...

wah..perkembangan yang bagus ni....
alololo..jangan sedih....=)

mama aleen said...

bagusnya fahim basuh sendiri.. saya tak yakin kalau reza basuh sendiri berak.. pampes memang pakai time tido je dengan time berak.. :)

♥ ROS ♥ said...

Bagus fahim :) harap nnt auni plak leh free diapers :)

azizah :) said...

bagus2 kak..perkembangan yang baik.. fahim pon dah besar kan..kena belajar berdikari..ibu pon senang hati..hehe

syawalsimpsons said...

tu maksudnyer fahim dah boleh berdikari...

Huda said...

alhamdulillah..dah jadi anak bujang dah fahim :)

Nad @ MamaZN said...

ni je tak sama ngan zakwan huhu!
plz eima, tunjuk ajar ku sifu!
walaupun dok umah je, tp tetap tak kuat/cekal, huhu!
apa nak jadik la mak zakwan ni.. ;(
bukan tak penah, selalu jek jalankan operasi
tp tu la, mesti terkandas, pengabesnya zakwan la yg kene
ksian die...
=[

♥mama eza♥ said...

wah best2, aku ne biler la auni nk free diapers..
tapi kan ari tuh kan die ckp die yakyak pastu aku suh tgu kat bilik air...sudahnyer die dah siap cebok sendiri...terkejut haku...suh laki aku tgk memg bersih..huhu

fazitaismail said...

wahh..alhamdulillah..jimat skit kan..bagus2 kecik2 dah ajar free diapers..hehe

bunga_rose said...

ok la, kat rumah fahim nak free diapers gak, kimi asal kat rumah je jerit, mamaaaa nak berakkk cepattt pakai pampersss..

kat rumah pengasuh elok je free, tak pakai langsung dah.. dgn mama manja terlebih.. adeiiii

Qhaifa Nur said...

gud boy fahim...
memang lega dapat berhenti beli pampers ni...

Papa Mifz said...

oh dah free diapers yer...bagus2...dah boleh jimat dari situ kan...:)

Kesuma Angsana said...

baguslah dh save duit tuk pampers tu!

ieda said...

alhamdulillah ..
peningkatan yg membanggakan walau bukan 100% ..
slow2 lah dik kan
kira dah nak 100% dah tuu ;)
cayuk2 fahim ..

eima said...

@Nad @ MamaZN

maaf la nad ... aku sama cam ko ...tak cekal
pastu fahim gak kena ...hihib
semua cekgu yg ajar ...

ellynadyra said...

brapa umur fahim? anak aku 4 tahun pompuan masih berpampers lagi, especially malam time tido, time jalan2 sebab dia sgt cerewet tang tandas....kalau kat umah siang2 tu okay aje tanpa pampers!

bunga_rose said...

sbb tu aku prefer cash klu kt pasaraya...

klu gi hotel ke mana2 yg jauh, kena la guna kredit kad.. eh bukan aku punye, laki aku la ahahah