Friday, July 6, 2012

Promosi Adult Toy & Ubat Kuat ::ada ke nak beli::

Iklan Jijik & sesuai untuk Desperate Person

Iklan² ini diletakkan di kebanyakkan lampu isyarat sekitar Bandar Baru Bangi 

Apa tindakan pihak berkuasa seperti Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) terhadap iklan² tersebut ??

tindakan meletakkan iklan tersebut boleh meruntuhkan moral & menggalakkan kepada perbuatan sumbang, seks rambang, rogol dan kepada tindakan yang berkaitan.

aku harap pihak berkuasa dapat ambil tindakan dengan  tersebut dengan kadar segera.
perkara ini bukan baru berlaku tp sudah lama.  mungkin almost 6-7 bulan dah kot. sbb tiap kali aku pi bangi mmg nampak iklan kat kat tiang lampu isyarat depan masjid bangi....


kpd desperate sila nikah dan bertaubat
seksa dunia pun kita tak sanggup, tambahan lagi seksaan akhirat 
7 kali lebih hebat dari api dunia ...allahua'alam


Note : teringat 1 kedai kat KL yg jual mende² alah ni....

13 comments:

♥cikmOt♥ said...

eh ada ke orang nak beli tu...

syawalsimpsons said...

mmg berlambak pon kat jln2 bangi tu...mmmm..sebelah mata pon aku tak pandang..adoi...benda camni mmg selengge ni...

Rasp said...

memang dah bermacam-macam iklan ngarut ada kan....
sakit mata memandang sebenarnya...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ntah apa2 iklan cmni..luluske??

bunga_rose said...

ko post gambar ni kat BH ke , metro ke pastu tengok, mesti pihak yang sepatutnya buat tindakan..

eima said...

@bunga_rose

cam ne try ajar aku weh ..kiki

TV3 tak leh ke

azizah :) said...

eemm mane yg percaya mmg terpesong la kan..kdg2 bukan dapat lulus majlis perbandaran pon..

ieda said...

hurmm memang x pandang ler iklan2 macam tuu .. kalau nampak malas nak baca .. macam x proper bila letak kat tiang2 macam tuu huhu

maszmadi said...

hurm, kat area sentul pon banyak tau, kadang2 kat pokok pon dorang tampal..... ntah hape2 kan.....

tahniah!, tengok keputusan kat blog yerk.. hehe

syariza09 said...

dulu2 kat mid valley ada kedai jual brg2 x senonoh..skrg ni x tau la ada lg @ tak

Nad @ MamaZN said...

pihak majlis daerah pun takleh buat apa
1 - taktau sape yang buat
2 - depa buat time org lain tido (mlm @ pg buta)

abes2pun, pihak majlis yg koyakkan sendrik iklan2 ni

ada penah kluar isu ni kat tv3
tp yg kuar aritu pasal iklan ah long
sama jek konsep nya

Qhaifa Nur said...

nak cari nahas trylah...

Bionic women said...

dulu kat area kota damansara banyak gak iklan gini...superman ler, aper ler..sakit mata tgk...