Friday, July 27, 2012

Puasa Kali Mencabar Betul

selesai BW baru aku wat entry 
sebenarnya ideas byk yg dah lari 

mungkin sebab perut aku ni asek la bergelodak 
ngan berkeroncongnya, pastu rasa cam dipulas²
senak tak yah kate la 
dah byk hari dah sejak 3rd ramadhan lagi dah 
nape tah 
nk kate tak sahur, sahur
berbuka mmg aku mkn mknan yg berat & seimbang

smlm pas berbuka br 2-3 suap nasi lemak homemade 
terus perut memulas² senak angin
telan gasviscon br ok sikit sambung mkn
then lumur minyak angin panas 

pelik la kali ni 
nape tah² sebelum² ni ok je 2 kali dah ngandung bulan puasa ok je 
mungkin sbb bdn aku ni hampir nk masuk kategori separuh usang kot

lagi satu dah seminggu dah tapak kaki & kaki belah kiri kebas 
klu takat cubit biasa² tu tak terasa ....pelik ni 
dah diurut², rendam air suam, letak minyak panas sama je 
risau plak aku 


tgk la sampai minggu depan kaki ni masih cam ni kena rujuk doktor la 
harap² tak de penyakit yg serius la 


Note : ape ek nk ckp ngan boss nk half day, aku jarang balik half day kecuali ke klinik, tak brani nk bgtau 

14 comments:

mama aleen said...

pegi la check up.. kalau tak, tak tau.. :)

ch@ said...

badan masih hendak belajar berpuasa tu eima. selalukan asyik mkn je, bila tak mkn dia rasa weird la. effactnya kat ko. hehe. aku buat andaian sendiri je, pi check uplah. kot ber'isi' ke, eheks.

syawalsimpsons said...

insyallah tak da pape kot....

Chekgu Azrine said...

lama2 akan get used...samala saya.. lemau je pose kali ni.. walaupun sebelm ni dah 2x berpuasa dengan mengandung.. huhu

semoga Allah permudahkan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

dugaan tu. chck ye kak.

azizah :) said...

better akak cek la.. kot2 mengandung ke..hahahaa

insyaAllah takde ape yg serius k..

fazitaismail said...

tgah preggy ke..risau gak dgarnya tu..jumpa doktor cpt2 yer..hehe

Qhaifa Nur said...

memang risau bila jadi gini...
moga tiada yg serius...

Nad @ MamaZN said...

moga tak apa2 la kot eima..

Rasp said...

hopefully takde apa2 lah tu...
take care tau...
i tak pernah amik half day...
selalu cuti full day...
gud luck!

Kesuma Angsana said...

la sian nyer,,, apapun jga diri yek

maszmadi said...

insyaallah xder pape tu, tapi kena pi check jugak tau...

::NureeN:: said...

better g check, klau lama2 takut lain plak jdnya..
t c yerr

Bionic women said...

nnti dah check up bgitau apa doc kata tau, sebab kita kerap jugak rasa macam tu, kekadang seminggu baru ilang.....tapi kita malas nak check up