Tuesday, July 3, 2012

Sumpahan Bucuk Alisha

BANTAI BUCUK ALISHA HILANG LAGI 

ni kali ke 3 !!
smlm petang pas amik alisha 
mmg aku check setiap 1 brg² yg penting ::puting & bucuk::
ok done

dalam keta alisha standard la dok tak diam
terjerit² riuh nk pi kat abg die 
aku korek dlm bucuk amik puting ::mmg slalu simpan puting bucuk::

singgah kedai runcit dekat kejiranan 
puting ngan bucuk aku tinggal dlm keta 
siap beli brg hujan plak, payung dlm keta 
so just ttp pala alisha dgn tudung aku berlari ke keta
letak alisha dlm car seat...berlari amik abg ....
tp aku tak prasan pun bucuk terjatuh ke ape 

sampai rumah, simpan brg check² bucuk adek tak de 
tak sampai 5 minit pun lagi kat rumah .. terus pi balik ke kedai cari kat parking
TAKDE pun bucuk tu 
balik rumah selongkar keta & rumah
TAKDE jugak
aku pi balik kedai tanya tokey
die kate tak de 

ahhhh sudah mana plak pi nye .....stress tau tak 
ni kali ke 3 adek ...bucuk mu hilang
pertama adek main lempar² kat JUSCO, puas mama pusing cari
tu bkn kali pertama die lempar kat pasaraya ...slalu dah tp jumpa balik 

ke2 adek demam, mama tertinggal kat klinik kot tp rasa cam tak bw pun keluar
tak pi cari balik sbb ade standby lagi 1 

yang ke3 pun hilang lagi .... sumpahan ke ape ni 
ke mama mu ni cuai sgt .... bucuk abg mu dah 4 tahun tinggal nk reput je tu 
masih lagi ade je .....

tinggal kenangan je dik ... dedua bucuk warna ni dah tak de 

bucuk terbaru alisha 
tapi die tak kenai lagi, sbb warna dah bertukar

kat rumah ade lagi 1 set bolster ni 
harap² pasni tak hilang lagi 

yang pasti petang karang aku nk pi lagi check kat kedai tu kot² ade 

sbb tu perhentian pertama aku & terakhir
dlm keta sebelum ke kedai bucuk tu ade lagi
balik kedai dah tak de tp tak bw keluar ke kedai
dah check kat parking tak de
dah check kat kedai pun tak de 
dah check kat rumah tak de 
dalam keta pun tak de

PELIK kan mana pegi.........sgt Misteri .......



Note : peel manusia ni pelik sikit, sikit² nk masuk FB, aku jumpa 'tut' mai la tuntut.  

14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ha,dpt bru..ada sesetgh budak mergam lau lain dr lain..huuh

::NureeN:: said...

hilang lagi yerr... ada yg berkenan ni bantal bucuk alisya.. ok ja dia walaupon x sama dia mau jugak yg baru :)

*ellesya belum g skool lagi la eima, dia speaking x der la lancar campur aduk jugak.. ni kes suka tgk cartoon la, dok tiru cartoon cakap hehehe

♥cikmOt♥ said...

sib baik anak3 mak takde bucuk2 ni...kalu idak, kes naya cam ko la weii...adehh

alin said...

ala sian dia, asyik hilang jer.. anak-anak alin melekat dengan tuala.. asyik jer nak cium tuala.. tuala banyak, takkan hilang punya ;)

syawalsimpsons said...

fuyooo betoi2 penangan si bucuk anak ko ni....cian je dek alisha..asik hilang....

fazitaismail said...

alahai ciannn lak..ilang lagiii..camaner tu..nasib baik alisha tak mengamuk nak yg hilang tu jgak..haha misteri kann..

Bionic women said...

wah misteri betul busyuk adik ni.hahaha..
comelnya alisha..
huhuhu..bilalah dhiya nak dapat adik ni.huhu

Rasp said...

misteri nusantara sungguh nie...
dia nak yg baru sebenarnya tu hehehehehe...

wahida said...

mmg misteri sungguh ni..manalah pegi tu kan...huhu...

nasib dia tak mengamuk nak yg lama tu...

ch@ said...

mujurla alisha ada stok bantal mucuk tu. kiranya, bagi yg baru pun ok je, tidak mengamuk hendakkan yg lama juga. emak la pening bila anak mengamuk tak boleh tidur.

bunga_rose said...

sebab tu aku takmo ajar anak aku bucuk2 ni weh, kang susah klu hilang ke tertinggal ke huhu

Qhaifa Nur said...

bau bucuk tu yang buat tido lena...
mana pulak hilangnya...

~aSHa~ said...

umah akak byk tu..tak guna pun mereka2 ni...

Nad @ MamaZN said...

sangat misteri ni..! ;)