Thursday, August 2, 2012

Hati² Wahai Drivers, Speed Trap Dah Pasang

hati² jangan melebihi Had Laju di Putrajaya skrg ni 
pihak berkuasa dah pasang Speed Trap kekal kat tepi jalan
klu lebih dr had laju yang ditetapkan flash camera tu menyala
maknanya korg bakal dpt saman la 


pic kredit google
cam ni la bentuk camera tu 

lokasi camera tu kat susur ke persimpangan presint 9 laluan lebuh sentosa dari Persiaran Utara



so warga putrajaya sila berhati² 
saman musim perayaan Ops Sikap ni 
saman maksimum no diskaun²


Note : klu semua mesin dah amik alih, tenaga manusia buat ape ... kasi pecat separuh la 


17 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..hati2la ea.

AnneRaini said...

la yeke?tak perasanpon...dahla kat situ mmg selalu laju...

♥cikmOt♥ said...

seme mesin yang buat...kita dok dediam jelah...

syawalsimpsons said...

kiter yang manusia ni wat tak tau je la....abis semua mesin buat....

Qhaifa Nur said...

time nak raya ni memang banyak...
tak sanggup nak asyik bayar saman aja......

Zana Adieyza said...

kecoh jugak la hal ni kat office zana.. semua dah mula risau.. zana pun risau gak.. hahahha..

nur anis said...

jalan kat tempat saya pun selalu ada speed trap..kena hati-hati ni..

fazitaismail said...

ar hati2..dekat nk raya dah kan..
separuh lg membesarkan perut ler..mkn gaji buta haha..

lovelywa said...

eima,
"klu semua mesin dah amik alih, tenaga manusia buat ape ... kasi pecat separuh la.."
tang kasi pecat separuh tu ayat tak bleh blah punye..hehehe

Rasp said...

berhati hati di jalanraya gitu...

maszmadi said...

hah, kat putrajaya pon dah ada kamera ker.. hehe

eima said...

@lovelywa

ye la ... buat nk hire lagi ... bila jln jem aku sakit hati tau ... sbb tak de sape nk jg jln tu ....

eima said...

@maszmadi

sblm ni CCTV PPJ je ... skrg ni speed trap tu .. asek nyala je flash die ....

Papa Mifz said...

lepas nih kene memandu penuh berhemah la yer kat situ..hehe

♥ ROS ♥ said...

oh bhaya nih.. hati2 yer balik kg nnt :)

Nad @ MamaZN said...

hati hati...
ada yang dok memerhati...

dah gaya cam kiah propa plak dah haha!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg perasan pun dh ada kamera kat laluan tu sbb kami mmg lalu laluan tu pun setiap kali nak g keje..

putarajaya ni mmg byk speed trap kan..