Friday, August 3, 2012

Kalau Kena Tangkap Sia²

agak² kena tangkap x aku bila bw mende alah ni 
saje nk meriahkan aidilfitri 
semua ni berlesen bukan yg haram ye ke berlesen jgn die tipu sudah
kat bazar ramadhan pun ade jual tp ni lagi murah 
harga kengkawan 




yg illegal idak la aku hingin
dah la bahye mahal plak tu
aku hingin yg tak bahye je ... takat dpt pantau & kawal tak terbakar tgn ngan bj boleh la

tp bila nyalakan api aku terasa spt membakar duit kan
tapi disamping tu rasa hepi tgk anak hepi
ape perasaan korg ??



Note : ssh plak nk bw balik, panjang plak mende alah ni ..puas dah cari beg...hmmm

8 comments:

MRS. K said...

takut aku baca berita macam2.. tapi klu kat kg ni biasa la.. siap meriam buluh bagai.. mercun jangan cakap la... adik2 aku pon sama naik.. adeh

nur anis said...

kat rumah saya ni, dah memacam bunyi ada..bunyi meriam la yang paling kuat..seram..tapi seronok jugak.,.sebab rasa meriah..:)

Kesuma Angsana said...

KA kaau anak nak pown beli bunga api yg color2 tu je

MizzTina said...

xberani nk beli..hehe

bunga_rose said...

beli bunga api je kot... klu mercun pun yang mercun bateri.. lawooooo

Nad @ MamaZN said...

bungkus dlm surakbo buat cam lemang =p

ieda said...

akk beli je
bukan nak yg macam meriam tuu kan
sesekali melayan anak2 .. ok je
cuma macam hubby akk memang buat meriam besi lah
gegar kejap kg kami ekekek ;)
tahun nie x der koot
sbb macam tahun2 lepas .. lepas sedas .. peronda lalu ahhaha panik semua ;))

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

selalu belikan utk Zaquan mercun yg pop pop jerk..huhu..

tahun lepas dia takut sikit nak main bunga api sbb dulu masa kecik2 pernah terlucut melecur sikit tgn dia..(w/pun time dia main tu dipantau tp x sangka pulak dia pegang x kuat terlucut..)

thn ni x pasti pulak, dh berani agak nye..sbb pengaruh kawan2 kan, tgk jiran2 sebelah main bunga api, dia pun merengek minta dibelikan bunga api..