Friday, August 3, 2012

Mende Yang Paling Aku Rindui

aku sebenarnye rindu nk masak bubur² mcam² ni lagi 
dah lama tak masak 
labu sayuran  & buahan byk tak berusik
beras dah di blend 1 bekas pun tak berusik 

aku suka masak bubur/puri sbb warna warni cukup aku tertawan 
cantek pastu nampak besh je 








semua ni antara varisi bubur alisha yg aku teringat nk snap 
tp alisha dah refuse mkn mende lembik² gini
even whipped potato KFC pun die tak nak 

so aku kena varisi mee²an pulak la 



Note : nasi lembik ngan ikan goreng pun die tak nk ... tu pun aku suap ngan tgn , klu suap ngan sudu pink die lagi die ttp mulut dgn tgn terus tp klu ikan goreng ratah tanpa nasi kemain laju nganga ...hmmmm


13 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lain plak citarasa dia ea..

MizzTina said...

dh memilih dh..

Zue AnnaLeeya said...

dah makin beso, makin pndai memilihla dia...

nur anis said...

warna warnii..:)

.::Lynn::. said...

cer bagi roti celup air...
jangan xcelup.. takut tercekik

syawalsimpsons said...

bebudak kan...macam2 peel dier...ikutkan je la...

ch@ said...

patutlah alisya slim mcm mama dia. pandai demand ye skrg. usahakan je eima, janji dia makan.

bunga_rose said...

nasib haiqal terima lagi.. tapi aku tak blend dah, bubur aku masak sampai lembut, tekan2 dengan senduk bagi halus skit..

tp, kadang da refuse gak, so aku bagi je dia makan ape yang aku makan tuk berbuka hahahaha... ok, part makanan org dewasa mmg laju

Chekgu Azrine said...

budak zaman skg dh cerdik..mkn pun nk mcm kita2 mkn..lembik2 xmo..hehe

Rasp said...

cerdik cerdik...
dia dah bajet diri dah big girl dah tu :)

::NureeN:: said...

dia nk yg keras sikit la tue hehehhe

maszmadi said...

akisha dah besar la mama... masak la beras blend tu pehtu ajak anak beranak sume makan sesama... hehe

Qhaifa Nur said...

teringat bubur nasi aeish dulu2...
sedapnya nampak...alisya nak tukar rupanya.......