Monday, August 27, 2012

Org Sebuk nk Balik Kg Kite Sebuk Ke Klinik

aku tgk ramai sudah yg up cerita hari raya 
aku nk up cerita pun tak pasti yg mana satu 
mood bercuti masih ada
klu tak kerana cuti tinggal sikit ......lama dah aku sambung ....

aku balik raya seperti tahun² lepas
belah enPanjang dulu ROMPIN
then raya ke 4 baru aku balik ke kedah
slalunye raya ke2 aku dah balik dah kedah tp kali ni langkah panjang sikit


+++++++++++++++++++++++++++++++++

2 hari b4   balik  kg mek kenit alisha demam balik 
Doktor Klinik Panel risau kot² ada jangkitan yg teruk @ denggi
sbb alisha br je abiskan antibiotik dlm 4 hari gitu
kena la refer ke spital kerajaan utk amik darah
tp aku tak pi spital sbb aku tau cam ne org kat kecemasan wat kerja 
kena cucuk² perah² darah kate nye .....ni pengalaman aku yg sebenar time fahim dulu

aku pi klinik kerajaan p.9 tu ... SN makmal lagi terer amik darah 
sekali cucuk keluar darah lebam pun tak 
cuba suruh MA kat wad kecemasan .... ko nk tgk anak ko menjerit sakit meronta²
aku bukan nk kutuk ke ape ni kenyataan ....misi kat klinik lagi terer

result darah ok, cuma darah putih tinggi sikit ... tandanye ade jangkitan
alhamdulillah sehari b4 raya alisha clear demam 
so beraya tanpa kerisauan la 



 dedua belah tgn kena cucuk sbb tgn pertama darah tak leh baca terlampau pekat kena amik lagi sekali 


Note : ni nk cerita raya ke nk kutuk org ni ... aaahhh lantak la .... pendapat aku je ni.... hehehe

15 comments:

Kesuma Angsana said...

ala siannyer!

♥cikmOt♥ said...

aku stuju...iris dulu gitulah MA amik darah pai meraung2...dah la MA jantan semenya...aku yanng rasa nak ngamuk tau...mencik...

♥ ROS ♥ said...

Ciannyer.. Moga cepat sembuh yer :)

Chekgu Azrine said...

alhmdulillah...mujur xd apa ek..

eima said...

@♥cikmOt♥

ko dah rasa kan kak .... MA kat spital bukannye reti buat kerja pun ... siap berbalut anak kite .... kat klinik tak yah balut pun ...elok je darah kuar ...

MRS. K said...

gambar raya.. gambar raya... gambar raya....

Cute Mum said...

kesian alisha..sampai 2 tangan kena cucuk..
nak tgk gambar raya.

fazitaismail said...

ciannya si kenit..
memang pun..kalau kat kecemasan memang mcm tu..dah penah terkena kat adam..hadoii haru rasanya tgok anak melalak2..hmm..

syawalsimpsons said...

alahai ciannyer alisha..moga cepat la sihatkan...anak kalo sakit...kiter mak pak ni pon sakit tgk dier sakit...

azizah :) said...

ala siannya... biasalah kak.. MA tu kasar.. biar SN je yg amik darah..huhuhu

~aSHa~ said...

siannye kena dua dua belah

nuyui a.k.a miss YUI said...

cian bila tgk bby cmni..

Qhaifa Nur said...

demam masa raya aduh ciannya....
saya pula petang raya hingga malam masuk toilet saja..tak tahu makan apa...

ch@ said...

uiii sampai dua tgn kena. mmg kena amek darah kt tgn ek. kalau auni dulu kat kaki, tak pnh lagi kena kat tgn. gebu sudah alisha ni. get well soon, meh dtg rmh meh, collect duit raya. hiihiii.

aTy _faRed~ said...

adeeyyh...ngilu tengok nyer sampai 2-2 tangan..kesian kat dak kecik kan..tak per lah..demi nak die baik jugak...alhamdulillah..sihat dah..