Wednesday, August 1, 2012

Progress Terbaru Alisha : Laksa Lemak Pertama


Laksa Lemak

alisha skrg ni mmg refuse utk mkn nasi 
segala jenis nasi/bubur/oat/puri/nestum
semua yg lembik cam bubur die tak nak 
yg berjurai² cam mee tu die suka 

minggu lepas MIL aku ade masak laksa lemak 
saje je aku try suap alisha 
die gemarkannya 
mkn bertambah²
mungkin sedap kot ade rasa lemak, rasa ikan





so skrg ni dak alisha mkn mee² an je 
tp aku sebolehnye cuba letak pelbagai jenis khasiat la 
cam letak ayam, ikan, sayuran dan tak de perasa 
sebenarnye ssh jugak bila anak refuse nk mkn bubur/nasi ni 
kena pikir cara lain nk bg die mkn 

fav alisha adalah mee megi
mungkin lembut kot ...besh tgk dia  sslllrrrppp 


Note : tak pe la nak ...dah kamu nk mkn mee, mkn je la janji kamu mkn 

8 comments:

syawalsimpsons said...

yalo janji dier makan kan...dari tak makan lagi la riso..adoi alisha lamo la tak jumpe kamoooo...dah nampak cerdik dah itu budak....cerdik macam aku kan...kakkakakkakakaka

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpe.yg pntg dia nak mkn.. t akk cubalah cara lain lak ea.

♥cikmOt♥ said...

hebat alisha...iris aku tak kasi lagi sebarang jenis mee ni...hehehe...

Puan Ira said...

umairah pun xnak makan benda lembik..dia kata not my taste la mak..hehehe..kalau keras2 , kenyal2 br i like it

fazitaismail said...

ok jgak tu kan..bagi jekk biar dia merasa..janji dia nk mkn..kena ajar dari kecik2 lg biar dia tak cerewet psal makanan bila bsar2 nanti hehe

Nad @ MamaZN said...

mi pun salah satu sumber karbohidrat jugak...
takde salahnye kot, janji alisha makan

kalu die tak makan, tu yg tambah riso
sbb dah la nasi tak makan, mi pun idak jugak..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul tu janji dia nak makan, bg la..

ohh alisha dah pandai mkn mee megi lg..
x pernah try lagi bg Ziqry mkn mee magi, tp setakat ni dia jenis semuanya dia makan..pantang tgk org makan..

azizah :) said...

comeynya alisha ni... takpe kak mee pon karbohidrat gak tu..atleast dia nak makan.. boleh cuba lagi..