Friday, August 10, 2012

Semakin Dekat Hari di Nanti Semakin terasa Berdosa

cepatnya masa berlalu 
tinggal lagi 9 hari je lagi kite nk kejar fiesta Ramadhan
semua yg berlipat ganda ni ...subhannallah

aku rasa mood raya semua org dah rasai kan ...kan ...
tp bg aku masih biasa² lagi even semua kelengkapan dan hampir setel 90% 
bab anak² aku dah setel .... harap tailor tu siapkan bj sedondon alisha-mama ..leh plak die lupa buat alishanye
10% tu kuih raya 1 hape tak beli lagi 
haaa tudung raya pun tak dpt lagi ... asek pi beli kaler lain je ...hahaha lantak 
pakai bawal sedia ada je la klu dah payah sgt nk cari .... ade aku kisah

mood aku skrg ni steady ngan ok la
tak de rasa pepe .... 
sian plak abah kat kg., mak aku dah tak de tok aku pun dah tak de 
harap² mak² sedara aku je yg sediakan die ketupat ..klu aku ade pun sama gak ttp tak de ketupat sbb aku mmg tak reti buat ...hmmm

rasa diri ni berdosa plak sbb tak leh nk bahgiakan abah aku ....
suruh dok ngan aku tak mo ..... kate nye tak leh nk tgalkan abang aku .... hmmm

klu la aku byk duit & rezeki lebih aku mmg berniat nk bahgiakan abah aku ....
nk jg die cam ne die besarkan aku dulu ..... insyaallah 

aku harap anak² aku tak jd cam aku ..... 
tp Allah maha adil


tahniah Pandelela Rinong Pamg
bronze medal for malaysia, aku bangga 



Note: hargailah mereka selagi mereka masih berpijak di dunia

17 comments:

qasehraihan said...

sayu la plak dgn citer ni..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/pengalaman-naik-lif-bersama-ketua-polis.html

MRS. K said...

Pulanglah Perantau....

Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

Di tepian mandi
Danauku hijau yang aman damai selalu
Nun di sanalah tempat aku bertemu
Aku dan dia

Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedih plak bc entri akk ni

Chekgu Azrine said...

sedih plak..abh saya alhmdulillah sihat lg..

eima said...

sedihkan..aku lagi terasa sedih.....

♥cikmOt♥ said...

mood raya aku hanya tuk anak2 jek...
sendiri tak rasa pe pung...
biasa sahaja...

aTy _faRed~ said...

aku pon rase bersalah ngan berdosa pade kuarga mertua aku sebab tahun ni raye umah family aku dulu..ikut turn ar...tapi kesian mak mertua aku tak de sape tolong buat ketupat bagai..siyes rase bersalah ni..tapi aku nak gak raye umah kuarge sendiri dulu...huhu

Rasp said...

org tua2 nie kkdg memang takmo dok dgn anak2 dorang...
they prefer dok rumah sendiri...
but i am sure your dad is proud of you....
and smoga one day tercapai niat u tu sis...

Kesuma Angsana said...

doakan saja yg terbaik untuk abah tu!

LYAfrina said...

rasa sedih lak baca ni..luahan dr hati seorg anak..

ye la..selagi mrk ada..mmg kita kena hargainya.. tp xpe..tuhan itu maha mengetahui... doakan y terbaik buat abah ...

Qhaifa Nur said...

mereka tak nak berenggang dgn kg...
selalulah ziarah dan mendoakan kesejahteraan mereka.....

fazitaismail said...

sedih lah plak baca n3 nie..
xpelah yg pntng kita dah cuba buat yg terbaik kan..
org tua biasanya susah nk duduk dgan anak2..tak nak nyusahkan anak2 katanya..

syawalsimpsons said...

sedey lak aku..tak pe...insyallah dier paham...ko egatkan dier

Nad @ MamaZN said...

sedey la pulak..
raya ni tak balik jenguk abah ke eima?
abang hang nape?
nape takleh tinggalkan die..?

takpela, mungkin die rase tak selesa kot
biarla die dgn cara dia janji die selesa dgn hidup dia..kita doakan slalu biar dia sehat sejahtera hendak-Nya...

ieda said...

aduh sedih pula akk baca ..
sure teringat kat abah kan dik ..
doakan sahaja dia sihat sejahtera ye dik ..

eima said...

@Nad @ MamaZN

aku balik raya tp bukan la raya pertama ... raya ke2 atau ke3 la ...
abg aku tu ok je ... kerja belah sana ...pastu abah aku tu tak betah kot nk tgalkan anak manja die kot.... hehehe

Misz Mieza said...

Samala.. Mak MM pon beraya sorang2 tahun ni.. Kesian mak.. T_T