Thursday, August 30, 2012

Tekak Belagak, sedangkan sama je spesisnye

hari raya ke 2, lepas balik beraya kat Pekan, pahang 
MIL singgah Lebai Condong jalan nk ke Muadzam Shah 
tempat strategik membeli Udang Galah sungai Rompin

mmg MIL rajin beli tiap kali anak² ramai2 balik 

12 ekor = Rm120


makan sekor pun dah muak 


aku tak mkn udang tp klu udang galah ngan udang laut kaki merah yg besar mmg aku mkn ....
pelik kan selera aku ni ..sedangkan tu udang jugak klu yg kecik2 tu 
klu yg kecik2 tu aku cam geli arrr ....

Note : sejak aku start study jauh dr family dan dok sendiri byk mende yg aku tak mkn sedangkan kecik2 dulu tu la mknan aku .....hmmm

20 comments:

::NureeN:: said...

eh, udang galah mmg mahal ker??? x pernah beli pon hehehe... lapo terus tgk udang tue nyum4x

nuyui a.k.a miss YUI said...

mybe faktor tu.. tu sbb selera dah jd lain kan.. mcm adik..dlu dia kaki durian skg bau durian pon dia dah nak muntah.

MRS. K said...

mahai tu wei.. kena makan sekali kulit.. kehkehkeh

esok jemput mai umah!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mmg mahal, kita pernah beli gak...tapi tutup mata je la nak makan kan...wah selera tekak orang kaya ni kalo makan udang galah je...

eima said...

@MRS. K sms alamat la wei

♥cikmOt♥ said...

adehh...memilih sungguh hang ni

eima said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis

tekak je la.... mungkin sbb mahai tu yg sgup mkn kot.....

♥ ROS ♥ said...

Uiihhh besarnyer udang :) sdap lg klu bakar..hihihi

MizzTina said...

demand btl!!!

ieda said...

mak aihhh rege ! berbaloii dgn besar nyee huhuh

ieda said...

mak aihhh rege ! berbaloii dgn besar nyee huhuh

maszmadi said...

ritu kat kg masz johor pon ada masak udang besar 1 kg RM36. try makan 1 tapi tekak rasa gatal yang amat, trus stop x makan... huhu

Nad @ MamaZN said...

sekor 10 hengget bapak mahai!
tp berbaloi dengan kemanisan nye ape salahnye ye dak?
hihihi

Kesuma Angsana said...

KA pown x brapa nak makan, malas nak telan ubat kalu makan lebih2 seafood ni

Qhaifa Nur said...

pernah sampai sini...betul udang2 besar betul....makan 1 tak cukup ni nak lagi...

harga jangan cakaplah....yg pasti segar lagi...

azizah :) said...

mahal gak tu 12 ekor rm120..tp bila makan mmg puas la.. peh sedap masak lemak!

syawalsimpsons said...

gile beso udang tu..kalo aku semua makan..tolak kayu ngan besi je..kakkakak

TeacherAzimah said...

Perghhhhh mahal betul!! Masa kecik2 dulu pnh gak mkn udang galah tp dah lupa rasanya hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

x mkn udang galah?.. oh ruginya, bak sinilah.. heheh
sy mmg antu udang galah, kl ckp tade selera sket asben akn bw blk udang galah la kasi sy makan.. hehehe
sini kalo yg sepit biru tu dlm rm65/ kilo, kl yg biasa dlm 40 la.. mahal kan..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mahal betul udang galah ni ye,
selalu mkn jerk x pernah beli n buat sendiri..heheh..

terliur pulak tgk udang galah masak lemak ni...sedapnye..