Monday, August 13, 2012

Terasa Meriah Nak Menyambut Raya

sejak 2-3 minggu
kami ni asek la nk terjah uptown, downtown 
ari tu kat Jalan Reko Kajang, pastu ke Danau Kota, pastu ke Jalan Reko Balik kemudian ke Mines pastu asek dok ulang alik je ke sana 
nk kate beli barang idak la plak 
cam sekadar jalan² 
aku cuma beli seluar legging alisha
sepit rambut alisha tu je 
harga pun bukannye murah sgt pun ... jualan kat opis la murah kot

tp cam meriah je 
ptt la masjid bila di pertengah ke hujung ramadhan semakin sunyi
rupanye ramai yg meriahkan DownTown ngan Uptown
pandai je aku kan ... DownTown ngan Uptown kan buka  kul 10pm ke atas 
hehehe 

berenti berehat mkn yong tau fu 
aku ngan alisha tgk je diorg mkn ....



Note: dah 4 tahun lebih kot tak penah pegi ke up & down town ni ..sejak fahim lahir 

15 comments:

MRS. K said...

rajinnye ko weh jalan2 pas bebuke..

Cute Mum said...

kitorang yang duduk dekat dengan reko sentral tue pon baru sekali pergi.. tak larat dan tgh banyak kerja.. memang ramai org kat sana, setiap malam mesti sesak.. org parking dah smpi shell nak masuk kawasan perumahan mak aku tue..
pergi sana parking mana?

Papa Mifz said...

PM dan lama tak singgah uptown or downtown..sure sesak time nak raya nih...tgu Mifz dah kurang lasak baru leh terjah balik...hehe

Chekgu Azrine said...

oh...dekat ngn umh saya uptown danau kota..tp xsuka gi..huhu..penat!!

Fai CeritaCinta said...

tempat2 macam tu lagi nk raya lagi ramaiii org... hehe..

Nad @ MamaZN said...

kami klu nk pi, pi uptown s.alam je la pun..tu pun taktau nk beli apa..jln2 jek...

LYAfrina said...

sama la dgn lya..hmpir tiap2 mlm berulang ke tmpat sama.. tp adakalanya x membeli pon.. cuma merasai kemeriahannya

::NureeN:: said...

napa x snap picas uptown downtown tue, bleh tgk kemeriahannya...
nureen klau nk berjln skrg ni pilih tmpt ada aircorn, sbb kecian emir kan klau berpeluh x selesa.. stakat ni alhamdulillah semua dh beli :)

mamalieyna said...

bulan puasa ni, puasa jugak jln2.. keluar tuk cari brg2 sket je, tak larat.. tp kalau uptown or downtown memalam best gak eh..hehe.. k.eina baru je terjah uptown sebelum bulan posa hari tu.. mls nk terjah..huu~

azizah :) said...

biasa kalau uptown la meriah malam2 kan kak..bestnya.. lebih2 nak raya ni sesak kot..

♥cikmOt♥ said...

bestnya jejalan...aku dah 5-6 tahun kut tak merambu cam gini...sejak ada anak sulung lagi...

tah la, prinsip aku kut, tak suka keluar malam bawa anak berembun...
sebab esok lusa mereka sakit, aku gak yang kena cuti...nak suh apak dia cuti cam kena isi borang cuti plak...ekekek...

ramai ke orang kat sana weii...

MizzTina said...

dh mls nk g downtown nk dkt raya ni, jammed.. hri tu pun mujur g awal, ada la parking kt downtown jln reko tu..

.::Lynn::. said...

kalo tahun lepas setakat pegi, tak beli pun xpe. janji sampai... tapi tahun ni mood aku kurang...

aTy _faRed~ said...

lame dah aku tinggalkan uptown downtown ni..walau hati meloncat2 nak ajak laki aku pergi..tapi mengenangkan anak kecik lagi..malas lak..tunggu ar si qaleef tu besau sikit..aku hangkut kesitu ar gamaknyer..huhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Dh lama rasanye x pegi downtown uptown ni, padahal bazaar reko sentral tu sejengkal jerk dr rumah, thn ni x terjah pun, asben x minat, tgk setiap malam ramai jerk pulak tu lg la dia mls nk bawa kami g kesana.