Tuesday, September 4, 2012

Boleh Plak Hidup klu x Tgk TV.....

kalau aku ada kat rumah mmg TV jarang betui la klu tak terpasang 
mesti pasang even tak dak masa nk tgk...dgr bunyi jadi la TAPI


start dari hari selasa minggu lepas 28/8/2012
tetiba decoder astro terpadam power off
rosak !!
kami tgk tv antena 2-3 hari sampai hari jumaat petang
4 hari fahim tak tgk channel 616 die

tp pening jugak la pala tgk tv kabur²

cite MY NAME is KHAN best!!


aku report selasa 28/8/2012
operator maklumkan aku proses penyelenggaraan 7-10 hari 
lama tu ... 
hari ni baru juruteknik astro nk dtg tukar decoder ngan piring baru 
selasa bertembung selasa genap² seminggu 

hhmmmm sgt tak mesra pelanggan kan 
cuba la contohi pihak TNB & Syabas menangani kes² blackout dan paip pecah 
TV pun skrg ni dah keperluan asasi tau 
dah la bill jalan je sepanjang seminggu tu 
klu die tolak xpe jugak sbb nk dtg repair kemain lambat

aku byk kali konfem ngan pihak astro pasal tak dak ape2 bayaran bila diorg dah pasang ..sbb risau gak kot2 juruteknik tu mintak service charge ke ape ptg karang.... 



Note : seb baik la MIL dtg sini jumaat lepas bw decoder lama die, klu x mmg sampai hari ni berbakul aku hamun astro 

posted from Bloggeroid

18 comments:

syawalsimpsons said...

siap boleh kire kot bakul hamun ko kat astro tu...aku pon tgk citer SRK ni....dah banyak kali tgk pon tak jemu...maap...peminat hindustan...

♥cikmOt♥ said...

lenkali makin hamun jelah asteruk tu...

MRS. K said...

sepupu aku yang keje jawab call kat astro tu dok cite die slalu kena maki hamun.. sian die weh.. bukan salah die kot!!! keje die jawab call je kot.. yang buat keje orang lain..tak baik weh nak maki orang..

cheqna said...

astro..sebab x de persaingan kan...ce ada astrak ke satu agi..kompen astro akan layan pelanggan dia dengan baik =)

ros_reeza said...

yeke tak de bayaran?.. kadang2 dia cakap lain, tapi bila dah pasang, ada pula charge2 tambahan or tersembunyi.. huhu

eima said...

@MRS. K

hahaha sepupu aku kerja jwb call gak.... slalu aku call aku berharap dpt ckp ngan die...hahaha tp tak penah pun lagi./..

ngan operator aku tak de la maki2 pun ckp elok2 jugak aku mrh2 bila dok depan tv je...

eima said...

@ros_reeza

tu yg konfem byk klai tu...kot2 kang die minta duit ...

ieda said...

Memang pening deal ngan astro nie huhuh, bab rosak2 nie memang lembab sgt huhu

bunga_rose said...

manje, klu ko nak maki, ko maki pengurusan dia, yg jawab tepon tu dah buat keje dah, pengurusan tu yg lambat.. klu tak ckp kakitangan tambah la pekeje..

Rasp said...

sebenarnya astro nie memang hampeh...
dorang nie bernasib baik jer takder saingan...
kalo dak maybe dorang akan buck up skit service tu...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ermm..mmg pun service astro teruk sikit..lmbat..tp kalau part kita call kata nak potong astro /cancel cannel cepat jerk dia buat..sbb ada mmber terkena camtu..

Nad @ MamaZN said...

kami ni dah dekat setahun kot takdak asteruk =p

eima said...

@Nad @ MamaZN

ade unifi ok la...best...

Kesuma Angsana said...

astro...mcm2 perangai ada hehehe

mamalieyna said...

huu...k.eina pun pernah je buta2 bayar bip astro, tp siaran tak dpt hampir sebulan..huu~

depa buat untung ja tau.haih~

Si Matatajam said...

Biasa la..kalau lambat bayaq kalut ja dok SMS kat kita suruh bayaq.. Kl mintak depa nak buat service..huh macam2 alasan...

Bionic women said...

xkena bayaran ker??? ritu astro kita rosak dia kata, untuk technician check ajer rm50 pastu kalau ada barang rosak kita bayar harga barang..tapi kalau beyond free asenya..

aTy _faRed~ said...

Aahh...astro memang lambat..aku pernah gak kene... tp bayar nak cepat je ek