Tuesday, September 11, 2012

Kanak² Tgh Membesar, mcm² kita boleh perhatikan


kesian peha alisha kena geget ngan rakan sebaya yg tgh gatal gusi 
ptt la time balik ari tu merah je mata ngan muka die
br lepas menjerit rupenye
mek kenit alisha ni jenis yg jarang sgt nk menangis
nk dgr suara die pun payah kecuali menjerit tak puas hati & membebel²

alisha skrg ni pandai dah buat muka tercebik² sambil pejam mata kemudian
die duduk diam sambil dok korek² tapak kaki die bila dgr/kena marah, 
biasa la mama mmg slalu je ckp terkuat sikit bila mendidik si abg 
si alisha plak yg tercebik .... alahai pandai nye 
mesti kat taska die rajin buat onar pastu slalu kena marah ni

alisha ni ade fav person die
tak semua org die nak ...kat taska die pun gitu 
cekgu fav, cekgu yg dia tak suka sampai die pgg bj aku kukuh 
jenuh jugak la berpujuk..kadang tu aku terpaksa bagi sambil die menjerit je
tp klu cekgu fav die ... tak yah tgu die dulu yg hulur tgn minta didukung

mcm² pe'el kan ..sronok tgk its means their brain developed 

Note: aku slalu ssh hati klu cekgu fav alisha nk benti kerja & cuti ....
posted from Bloggeroid

14 comments:

♥cikmOt♥ said...

kena gigit ngan iris ke tu???

kalu ye, takde plak chekgu era dia bitau...hurmm...

kalu iris yang gigit maafkan akak ye...

eima said...

@♥cikmOt♥

entah la... bukan kot .. nape iris mmg suka menggeget ke ...

cekgu era pun tak de ckp sape ... tp ok la anak kite pandai bergurau senda

syawalsimpsons said...

samo la ngan syawal pon ado fav person gak kat taska tu...mmmm..semalam aku tgk telinga syawal bengkak sebelah...agaknyer kena gigit dek semut atau ape2 serangga kot

syawalsimpsons said...

samo la ngan syawal pon ado fav person gak kat taska tu...mmmm..semalam aku tgk telinga syawal bengkak sebelah...agaknyer kena gigit dek semut atau ape2 serangga kot

Chekgu Azrine said...

alolo...kesiannya..

Qhaifa Nur said...

cukup takut anak gigit anak orang..sbb ada kesan tau...

ala cian dia kena gigit...itupun salah satu senjata selamatkan diri atau gerammm.....

azizah :) said...

ala kesiannya.. budak tu nak test power gigi agaknya tu...hehe

Cikgu Ma said...

anak buah sedang membesar..setiap bulan hanya 200-300 gram jer naik...hehe

ieda said...

adoiii ekke
gituulah dikk
lain anak lain ragamnyee
macam2 .. leh sakit kepaloo ;)

mamalieyna said...

siannye...tapi tak ada pilihan kan..tpksa ke taska jugak..k.eina seb baik antar rumah org, dia jg tak ramai..still boleh pantau depa bermain..alahai siannye..mesti sakit tu..hhuhu~

MizzTina said...

biasala tu, budak².. kesian, lebam dh..

Bionic women said...

anak2 sekarang very intelligent..
brain power dowang kekadang sukar nak sukat..hehhe..
me terbayang2 aksi aleesya...hehe

ch@ said...

sudah pandai beremosi. hendak stahun dah kan eima? iris, alisya, adli kejap je. adli dah jalan byk tapak. dia dah phm byk menda, dia byk berdikari drpd mnja ngn aku. kekadang je aku geram dgn dia sbb dia dah tak sudi dipeluk-peluk. huhuuu.

aTy _faRed~ said...

aku rase nanti aku yang akan jadi mangse gigit anak aku..since die pon dah tak jumpe sape2 selain aku ngan laki aku...;p die pon dok gaal gsi jer sekarang tu..aku risau..!!