Friday, September 7, 2012

Roti Jantan jadi Pilihan


smlm aku bw alisha checkup 
cam biasa masih bermasalah ngan berat die tak nak naik tu
smlm timbang naik 150gm je 
skrg ni mkn pun dah pandai memilih
bubur nasi, mende lembik mmg refuse terus
fav alisha skrg ni adalah telur goreng/dadar
roti  jantan adalah inisiatif aku utk tambah kadar karbohidrat dlm diet alisha
sbb alisha mmg refuse utk mkn nasi lembik 
kat rumah mmh aku suap abg suap adek ngan nasi yg masak lembut skit

jdnye tiap kali mkn luar kena la order roti jantan 
alhamdulillah ade la minat alisha utk mkn

Roti Jantan

budak yg kongsi roti jantang ber2 ngan abg die

dulu waktu dok dlm buggy kemain melalak2 
skrg dpt dok semeja ngan org, behave je


tak kisah la dik pe pun yg adek nk mkn....mkn je 
jgn tak mkn sudah ...risau mama 



Note : roti jantan diberi nama sbb ade 2 telur...klakar betui 





posted from Bloggeroid

12 comments:

syawalsimpsons said...

oooo...aku baru tau..kalo tak aku dah nak tanya dah, apo roti jantan ni..kakkakakka..tak pe la janji makan kan...sihat sudah...tak naik pon nak buat camno...dah tak naik...

semalam aku ada 2 check up...aku lama sebab buat check up lepas adciden...so far semua ok...

Kesuma Angsana said...

kekadang mcm2 nama roti nikan hehehe

maszmadi said...

owh, roti jantan tu kira roti telur la yerk, baru tau nieh.. hehe

♥cikmOt♥ said...

iris pun takmo makan nasi lembik dah...
pagi ni aku buat nasi goreng planta...huhuhu...

MizzTina said...

roti jantan tu acane??



comel je dia mamam

ieda said...

oh .. ekekek
2 biji telur utk roti jantan yee
yg satu roti ape lak dikk
ahahha ;)

qasehraihan said...

ngeh ngeh ngeh...roti jantan ek namanya...nt nk oder kat mamak..roti lelaki a..harhar

TeacherAzimah said...

hahahaha kelakarnya sebab nama diberi kpd roti jantan tu hehehe... mmg ada ek kat kedai mamak? actually x pnh tau pun hehe

ch@ said...

adli pun dh tak suka nasi lembik. aku bg je nasi siap menu mkn biasa org dewasa. cuma tuk dia, tak pedas dan tak mudaratlah. adli dia bubuh je smua menda.

comel alisya dah mcm anak dara.

aTy _faRed~ said...

eeerrrr...begiu sekali ek name die..heheh...macam tak sonoh jer...hahaha..

aTy _faRed~ said...

eeerrrr...begiu sekali ek name die..heheh...macam tak sonoh jer...hahaha..

bunga_rose said...

aku baru nk ckp, tu bukan roti telo ke haahaha... gasak la dia nak makan ape manja, janji dia nak makan kan..
comel dak alisha ni weh, behave je nampak dok atas babychair tu.. ank aku kena umpan kete mainan br diam dok dlm babychair nih