Friday, September 14, 2012

Sesetengah tu Suka Menilai Tanpa Mengenali





insyaallah bakal ustaz aku, budak suka baca iqra'



hari ni ada jamuan raya opis aku 
cuti aku plak tinggal cukup2 je utk kecemasan 
mana la tau kot² anak2 aku perlu jagaan rapi aku 
aku perlu bercuti 
jd aku nk tak nak terpaksa bw anak ke pejabat 
sbb fahim demam tonsilitis 
takan aku nk tinggal die kat taska 
tak sampai hati 
aku nk bercuti aku syg sgt ngan cuti nyawa² ikan tu 
hari ni pagi ada perhimpunan bulan & majlis raya 
hari jumaat plak...sangat sesuai utk aku menjaga anak & half day
smlm aku dah ckp ngan boss yg aku akan bw anak die ckp ok
alhamdulillah

tp aku nk masuk perhimpunan tak bleh la 
jd dok diam2 dlm bilik ...time mkn kite mkn



Note: aku sedikit geram bila org dok tuduh anak aku tu nk cop² surat² atas meja aku ni .... helo anak aku bukannya nakal & degil cam anak ko yg bila dtg semua org geleng pala ....
posted from Bloggeroid

13 comments:

syawalsimpsons said...

kengkadang kan takut bila bawak anak, di tuduh anak tu buat kaco..padahal elok je kat depan mata..mmmm....

ieda said...

hurmm yelah ada masa kena bawa ..
ada sebab musabab
tapi org selalu salah nilai
yelah dikk
manusia kan .. x sama
ada cakap ok .. ada cakap x suke sbb bising
same je ngan situasi kat pejabat akk nie .. ada masa2 macam dah rasa berada di tadika .. just imagine .. tadika !!! ahhahaha
hurmmm ikut jelahhhh ';)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita pernah bawak anak pi opis, tapi tak de la nakal pun kan, anak kita kita tau la jaga, mmg tak de main conteng2 punyer dok diam je nengok kartun kat Ipad papanya..

Kesuma Angsana said...

anak kita kita lebih tahukan.

Nad @ MamaZN said...

alahai..
sape la yang ckp fahim gitu tu...huhu
sabar byk2 eima...

ch@ said...

aku rasa kalau auni tu aku bawa pergi opis, mau satu opis digeledahnya. minah tu tak reti duduk diam. paling2 aku kena menjawab byk persoalan di minda dia tu. eish, harus tak terjawab aku.

ch@ said...

aku rasa kalau auni tu aku bawa pergi opis, mau satu opis digeledahnya. minah tu tak reti duduk diam. paling2 aku kena menjawab byk persoalan di minda dia tu. eish, harus tak terjawab aku.

::NureeN:: said...

mulut org bkn leh jaga.. geram tau org dok kata2 kat anak kita..
nureen pon slalu pa bwk ellesya mai opis x der plak dia nk koco2 tmpt org, dok kat meja nureen ja...
tp depa lg suka sbb ellesya ni peramah orgnya

maszmadi said...

orang tu jeles kut anak ko baik jerk kat opis, tu yang dia nak buat cerita, nak samakan ngan anak dia..... isk, abaikan je la eima, moga dia sedar...

LYAfrina said...

lya pon..cuti tahunan dh hbis..bkn lg nyawa2 ikan.. hehhehe

kat ofis lya..alhamdulillah..msing2 blh bwk ank.. n masing xde ambik kisah hal kanak2..sbb faham..dh namanya budak2 kan... xkan mde2 kecik tu pon nak perbesarkan... huhu..byk2 sabar ye..

bunga_rose said...

teringat dulu.. aku pun sokmo bawak anak dtg ofis sbb cuti tgl sikit.. ofis skrg ni tak berani... huuhuh...

azizah :) said...

bila org sakit hati..macam2 di tuduhnya...emm padahal budak tu tak salah pon..

Si Matatajam said...

Ala pedulikan la cakap2 org yang suka2 ja tuduh org lain tanpa siasat dulu tu...tak mati kita ngan cakap2 org camtu..