Wednesday, October 24, 2012

patut la korang diam je

Mama arahkan si abg jg adek
Sementara mama kat dapur masak

sore si adek riuh rendah terjerit2 Si abg kejap2 terlari2 kat mama minta mcm2 sudip, senduk sbb nk bg adek diam
dan menda last die minta sudu
lepas tu xde pepe dah die minta
aku pelik pesal diam je 2 bradek ni
Jenguk ke depan tgk fahim rileks je dok main games tapi nampak pun byg si adek

Cepat cari kot2 lepas ke atas...memanjat tangga

Takde kat tangga rupenya celah meja mkn die sebuk buat kerja





Kerjaan anak dara semasa mama memasak

Ptt la si abng minta sudu ...rupenya nk buka tin biskut bg adek die main

Abis hancur buskut free dpt hamper waktu lucky draw jamuan raya opis enPanjang.

Note: dlm taklimat...rasa nk larikan diri je
posted from Bloggeroid

19 comments:

Rasp said...

senang strategi abg jaga adik hahahahahaha

TeacherAzimah said...

budak2..ku dpt buat keje2 mcm ni mmg dok diammm jer leka kan hehehe

syawalsimpsons said...

sabo je la..

syariza09 said...

hahaha.....pandai abg jaga adik

Nad @ MamaZN said...

bijak fahim ek
tau kesukaan alisha :)

MizzTina said...

bijak btl si abg..

::NureeN:: said...

heheheh,
senang betoi abg jaga adik yerrr

monamie said...

terer fahim. adik sangat laahhh comel. ngap tgn dia :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

buat mcm tu..snng!hihi

ieda said...

ahahha sabor2 dikk ;))

@e_da said...

kreatif 2 beradik ni buat koje...hihih

Tihara said...

as salam

ahaha cute je kan :)

maszmadi said...

abang oh abang, bijak bijak.... hehe

Qhaifa Nur said...

kalau senyap saja, mmg kena tgk cepat..
pasti ada projek rahsia he..he..

ch@ said...

gelak aku bc entry ni. cerdik btl gaya abg jg adik. hihiii...kalo aku ni nk marah tapi dh sendiri soh kakak jg adik so sbr je la. lg2 auni pandai mnjwb 'bialah adik nk main'

wahida said...

pandai betul si abang tu jaga adik...hehe...bijak bijak...

LYAfrina said...

hehe..panjang akal betul abg fahim ye..kelakar lak bila baca ni

salam aidiladha

mamalieyna said...

hehe..mmg bijak si abang..pandai nk bg adik diam ye..ihiks.

bunga_rose said...

ahahaah.. budak2 mmg macam tu kan.. anak aku pun, klu tiba2 diam mmg aku kena cek laa ada laa kejaan lain yg dia buat tu hiihhi..

tu tanda nnt dah beso anak dara ko boleh baking cake & biskut hahahah