Thursday, November 1, 2012

Harus Cari CKT klu dah ade di UTARA

klu aku balik belah utara 
pertama pertama yg terlintas adalah nk cari makanan yg best²

tp slalu tak bernasib baik sgt nk dpt mknan yg kat kedai yg best
sbb aku slalu balik sana time cuti perayaan 
for sure semua kedai cuti raya jugak 

tp kira bernasib baik jugak la hari raya korban aritu 
sempat jugak nk merasa Char Kueh Teow 
yang slalunye lalu depan kedai je 
aku tringin sgt nk try CKT sg. dua yg laki aku sebuk kate sedap + nad mamaZN pun asek review tu 
tp sygnye kedai tu tutup 

so kite cari kedai lain 
kite masuk simpang lain main hentam je 
Simpang Permatang Pauh kami pilih 
jumpa kedai yg penuh ngan org 
Adam Char Kuey Teow 
servis agak lambat la ... pekerja agak tatau nk kate sumbung kot lebih seswai 



ai malu nk bgn nk snap depan² 
dari jauh je 

CKT kecik

satu utk abah satu tak pedas utk fahim

nasi lemak utk mama & adek

Total makan malam tu 
RM 11.70

enPanjang bayar RM 51.70
pulang RM30

short RM10
dah bergerak masuk hiway baru enpanjang prasan tu pun aku tanya 
brape ringgit mkn tadi ... 
cuai betui pekerja tu ....enpanjang pun sama jugak

Komen mengenai CKT oleh penggemar iaitu enPanjang 'so so' la
sedap lagi CKT sg Dua, pekerja pun tak sumbung senyum je 

next time mungkin boleh datang lagi kalau kedai lain tutup 




9 comments:

Qhaifa Nur said...

utara punya CTK belum pernah rasa...
sedapnya tgk......

* akak baca komen kat n3 akak smlm...siapa SIL eima tuh..cer citer cik yah mana satu nih...klau ada rezeki boleh jumpa......

Nad @ MamaZN said...

Akak ipar pun kata adam ckt ni sedap..
Tp xbest la pekerja die camtu..
X dpt raya kot, heheheeh

Kesuma Angsana said...

he he mcm tu pown boleh , amik iktibar len kali check betul2 sebelum blah hehehe

MRS. K said...

aloh.. rm10 tu boleh dapat bape pinggan ckt lagi tuh

eima said...

@MRS. K

tu enpnanjang marah gile sepanjng jln...hmmmm simpan kot nk buat beli fareeda....haha

ieda said...

yelah dikk'
kalau dah sampai x merasa CKT rugi lah kan ;)

azizah :) said...

CKT memang sedappp! nyumnyum...

♥cikmOt♥ said...

CKT memang terbaik...eh nak balik penang la gini...hehehe

Papa Mifz said...

belah2 utara makanan nyer mmg sedap2 kan...;)