Wednesday, December 12, 2012

Aku Yang Menangis tp Tiada Siapa Yg Tahu

rasanye macam dah lama je aku tak buat entry 
rindu tu ttp ade nk ngadap blogger je aku masih bw ckit
tp kerja hakiki aku ni bila dah hujung tahun makin bertambah²
5S yg tak abis² dateline dah dekat
SKT Boss yg baru nk selesai ade plak sektor yg masih berdegil tak mo hantar 
HRMIS dah buat hal jem sokmo 

stop dulu bab kerja sbb jap lagi aku kena sambung balik 
jiwa kacau betui skrg ni 
nk luahkan, rasa sgt bodoh klu aku buat cam tu 
tak elok buka aib org, manusia bukan boleh percaya sgt 
lain dicerita lain plak anggapan lain pulak disampaikannye aku pun sama
so diamkan je ...biar die mkn diri 
itu lebih baik 

hidup sape tak penah dilanda masalah
so anggap ini sebagai satu ujian utk aku teruskan hidup 
mungkin juga ini sebagai asam garam kehidupan aku
klu manis sokmo kena kencing manis plak kang

mungkin aku ni sorg yg terlampau memikirkan org lain dari sendrik 
teringin nk berubah tp aku rasa bahgia bila tgk org lain hepi
so aku yg pilih jalan nya 
so jgn ckp byk lagi 

jom buat kerja ......enjoy.........


Note : hepi bila boss ckp die tgh jalan² pusing Langkawi.....ade hikmah flight die aku tak berjaya tukar smlm sbb line MAS terlalu bz & agency plak cuti umum selangor ......dpt ckit pokcik tu release tension kerja die .....

14 comments:

syawalsimpsons said...

sabar la dengan semua dugaan..windu weiii tak jumpe ko kat blog ni

MizzTina said...

nape ni..nape ni..

Nad @ MamaZN said...

Sbr byk2..lumrah hidup..ada suke ada xsuke
Yg penting kite buat keje kite btul2
Chills! =)

♥cikmOt♥ said...

hidup biar sedap...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

aduhhh..sedihnye...tp mmg pernah gak terjadi hati kita menangis tp tiada siapa yg tahu....itulah kan susah kita nak jaga hati semua org, setiap org tu interpretasi mereka lain2...itu yg timbul slh faham...

Deq's Qienz said...

sabaq byk2 ya kak..ada hikmah semua itu.insyallah.

bunga_rose said...

alaa.. takmo sedih2... kita ni kena hepi sokmo, baru syok keje.. lagi 1, tak payah laaa pk utk kebaikan diri orang lain sangat sampai diri sndri terluka.. kena balance kan okeh manje.. senyum.. nnt mana tau bos beli ole2 coklat dari langkawi..

Rasp said...

betul lah tu...
asam garam kehidupan tu yg buat hidup tu extra bermakna :)

Qhaifa Nur said...

mslh tetap ada...jgn difikirkan sgt..

Papa Mifz said...

dugaan silih berganti...harap tabah...

Chekgu Azrine said...

sis..be happy k..jgn susah hati dan sedih2 m most important thing..get closer to Allah k..insyaAllah..

Nurul Ain said...

singgah

http://nurulnamasaya.blogspot.com/

Kesuma Angsana said...

dtg baca lepas abis cuti2 mesia hehe

ch@ said...

Hidup biar sedap...aku tau empunyanya cikMot.