Monday, December 10, 2012

Harimau Malaya Tempah Laluan Sukar

Malaysia telah menempah laluan sukar di Thailand 13 Dec 2012
Malaysia kena menang 1-0 atau 2-1 
dan pasti tidak boleh seri 
sbb thailand telah ade imuniti 
gol di tempat lawan

aku rasa sukar utk Harimau Malaya menjayakan misi tu
kat tempat sendiri pun tak mampu
tambahan di tempat org tekanan semakin tinggi
tp aku berharap Malaysia menang 

Punca kekalahan smlm kerana Rajagopal telah menukar taktikal di saat akhir dengan mengeluarkan Baddrol Bakhtiar dan menggantikan dengan Safee Sali si kuda tua 
sekaligus terlah merubah keseluruhan taktikal 
midfield hilang arah dan defend kelamkabut
MatYo terus tak hidup
sepatutnya Safee Sali tak perlu dimasukkan 
dengan tidak memasukkan safee sali aku nampak harapan cerah utk Malaysia smlm 

corak bertahan  selepas jaringan Mat Yo minit ke48 
klu dikekalkan mungkin mampu utk menang aggregate di Thailand nanti

tp sbb salah percaturan Rajagopal 
kita hanya seri


aku harap ade luck utk Malaysia pada 13/12/2012 nanti





Note : Safee kamu dah tua ... menggelecek bola pun miss nk jd striker ...harap title star je

11 comments:

Nens Collection said...

lepas ke final alhamdulillah..kalo menang lg best!

syawalsimpsons said...

harap2 menang N dapat masuk final

MizzTina said...

kuda tua?? miahaha..

Nad @ MamaZN said...

Harap2 kite menang =)

ieda said...

harap2 mereka boleh buat terbaik di bangkok nanti
risau juga nie huhuh

♥cikmOt♥ said...

nampak apek di kerusi simpanan...
kesiann...

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga berjayalah nanti..

maszmadi said...

tu lah kan, memula dah ok dah malaysia lead 1-0, tetiba dah nak abis tu boleh pulak jadik lain... huhu

pape pon moga mereka main habis2an kat bangkok nanti..

Si Matatajam said...

Harap rimau dapat mengaum smp final la..

LYAfrina said...

hehe..smlm tgk kt kedai.. tba2 time thailand goal..bersorak org kedai tu.. chaiit..rupanya tukang masak made in thailand.. heheh igtkan kelantan...

Papa Mifz said...

harap harimau bangkitlah kan...