Friday, December 14, 2012

Malam Jumaatku yang Hambar

walau macamana pun kita bercakap
kenyataannya mmg kita dah  tak layak ke final
wlu macamana pun aku ttp bangga dengan Player Harimau Malaysia
& i'm proud to be a MALAYSIAN
1Malaysia


ini hanya sekadar pandangan aku pd game smlm
Malaysia vs Thailand
separuh akhir ke2 Piala Suzuki AFF 

Punca :
1. Defender ke laut. tak de tumpuan gawang di biar. aidil & mahalli.

2. Farizal tangkap bola cam nk kuis² je. 

3. Midfield tak hidup. 

4. taktikal Rajagopal sama games yg lepas. Thailand dah dpt baca. MatYo diturunkan secara solo lagi. pttnye Safee Sali diturunkan utk memantapkan permainan. safee diturunkan pd minit 79. tu dah terlewat. tak sempat nk panas pun lagi, games dah tamat.

5. kad merah separuh masa pertama. fadhli shah dikeluarkan. kite tempang.

6. pemain kita terlampau emosi. tu salah satu pun kite kalah. tertekan nk menang.

7. mmg nampak pengadil berat sebelah. tp player kena pandai kontrol emosi, klu dah tau fadhli tu dah kena kad kuning yg ko nk bertekak buat pe ....sendrik cr pasal

8. Bomoh Siam Kuat ni ...hahahaha


part paling kelakar smlm ..... time MatYo diasak  3 player ...MatYo bersilat tgh padang takut kena pijak......

kena try hantar skuad Ong Kim Swee plak kot 2 thn lagi




Note : aku tgk gitu² je smlm

14 comments:

ieda said...

setuju semua dgn ulasan ko dik !
mat yoo x der sape bantu .. melecek sorang2 dkt gawang huhu
dah lah tuu safiee tuu pi bawak turun dah masa akhir buat perrrr huhuh

memang frust semalam sekurang2nya 2 goal kan ..
tapi apa2 punn malaysia dah buat terbaik , main di tmpt org aura dia lain sikit nak2 thailand .. awal2 lagi dah dpt layanan hambar ..'
entah aper2 lah mereka nie !

Nad @ MamaZN said...

Xtgk pun..sbb dpt rs akan klh..huhu

bunga_rose said...

hahaaha... sebbaik mat yo bersilat, klu tak dah tak pasal kena pijak.. gila2 org kawal dia weh.. tp mmg silap lambat turunkan safee.. lepas safee masuk baru nampak ada serangan dari HM..

MizzTina said...

ok, blh jd pengulas sukan dh..hahaha... mmg diorg main dlm keadaan emo..

SYANI said...

Tak tengok pun semalam sebab dah terasa2 Malaysia kalah....

Puan Ira said...

setuju2 smua pandangan...harap kan muka jew pemain smua tu..meyampah

Rasp said...

tak tengok semua sbb saya sendiri tak tahan dgn tekanan hahahahha..
kasi suspen hati dugdagdugdag...
so baik tengok citer lain hahahahahahaha...

but Proud To Be Malaysian too...

syawalsimpsons said...

aku pon rasa ong kin swee pulok la 2 tahun lg ni...mmmm..itu king gopal tu mcm dah senang org nak tau corak permainan

♥cikmOt♥ said...

sian matyo weii...hampir dipijak 2 ekor gajah putih...

Kesuma Angsana said...

terima ajelah dgn reda

mamalieyna said...

Setuju..

Nak tergelak tgk mat yobersilat semalam..hehe..

Papa Mifz said...

dah takde rezeki...takpe lepas nih pasti harimau malaya bangkit...:)

ch@ said...

Bersemangat tgk laki aku tgk bola. Bila dah dua gol terus alih channel. Hahaaa. Ketat je muka.

Nad @ MamaZN said...

Mana pegi...? Senyap je,huhu! Bz lagi ek?