Tuesday, July 31, 2012

Transaction Tidak Berjaya Tapi Baki Akaun Berkurangan

berhati² menggunakan kad bank/kad debit semasa membuat pembayaran 

hari sabtu 28/7/2012 aku ade membuat pembelian menggunakan kad bank di sebuah pasaraya terkemuka di kajang
sbb enPanjang malas nk keluarkan cash

amaun yang dibelanjakan adalah RM 159.85
pada mulanya aku menggunakan Kad Bank Rakyat tetapi cashier cakap transaksi tak berjaya
aku tukar guna kad bank BSN giro dan berjaya 

kemudian tadi waktu aku pi withdraw duit kat Bank Rakyat tgk baki dlm akaun berkurangan 
mana aku terkejut sedangkan tak guna pun 
rupanya transaksi yang tak berjaya tu jugak dipotong dalam akaun aku 
oleh itu aku telah hubungi HQ Bank Rakyat dan membuat aduan
aduan telah diambil dan Bank Rakyat janji akan memulangkan balik duit aku dlm masa 21 hari bekerja
kerana tersalah debit akaun kerana sepatutnya transaksi tak berjaya 

tp aku jugak called HQ & branch pasaraya tersebut untuk kepastian
dan pasaraya tersebut janji nk call aku balik selepas disiasat
walaupun aku boleh agak ape jawapannya nanti 
sekadar nk puaskan hati aku, byk tu RM 159.85 free² nk bg gitu je 

Moral of the story : 
  1. nk guna debit kad / kad bank boleh tp pastikan kite tahu baki akaun dan dimana kita gunakan.  seboleh²nya terus cek baki selepas menggunakan. cam kes aku seb baik la pi keluarkan duit td klu tak mmg aku tak prasan yg duit aku dah short.  klu kite tak buat report adakah bank tu nk pulang balik duit kite walaupun pada dasarnya transaksi tu tak berjaya dan tersalah potong.???
  2. guna la cash ... tp bahya jugak byk penjenayah di mana²

pilihan di tangan anda...guna la cara terbaik




Note : sakit pala aku, rasa  bersalah dengan boss sbb minta die tunggu sbb aku tgh bercakap ngan bank tadi, dah la die nk berkejaran pi chair mesy. 




Fahim 99% Free Diapers


skrg aku tengah cekalkan mental aku untuk berterusan 
mengawal diri dr memakai fahim diapers 
dan Fahim pun dah berjaya mengawal pundi kencing & otot rectal die
Fahim skrg 99% free diapers
aku hanya akan pakai fahim diapers bila 

1. perjalanan jauh spt balik kg 
- risau kot² tak sempat sampai RnR 
- risau ngan keadaan RnR yg byk penjenayah
- perjalanan sebelah mlm

2. ke shopping complex
- time musim perayaan cam skrg, org ramai sgt
aku mls nk tunggu² & bersesak, tgh² tgu kang tetiba fahim tak tahan dah cam ne 
tp takat pi alamanda tu idak la aku pakaikan 

tido malm skrg ni pun fahim dah tak pakai diapers dah
cuma seminggu pertama ade jugak sesekali die tak sedar


dan yang paling penting Fahim skrg ni dah pandai basuh berak sendri
dan ia nye bersih
aku hanya dok sebelah pantau die tiap kali die basuh berak
buat inspection


aku rasa sgt² berterima kasih pd cekgu² Fahim 
aku terharu ngan tugasan diorg 

TQ cekgu



Note : bila tgk anak kite berjalan montot leper tanpa diapers sedih menyelubungi hati, anak aku dah besar .... 

Monday, July 30, 2012

Aku Abaikan Anak², sampainya hati ini

hari sabtu lepas aku membizikan diri mengemas rumah bila di tegur anak bujang
"amma pesal rumah kita tak cantik"
cam ne nk cantek klu korg rajin sgt sepah... balik² mama je nk kena kutip

lepas mengemas, vacuum, pastu sesambil mendobi & mencuci dapur
penat tak lah penat dr dok saje dlm bulan posa baik buat kerja 
tak lemau badan

si anak dara alisha tu asek la ngekor mama ke hulu hilr
kejap² jerit kuat minta dukung
dukung kejap letak balik dlm walker 
sambung wat kerja
gamak² di jerit sekuat hati aku lepas kejap die kat abg die
minta fahim jg kejap, tp fahim tak leh handle peel si adek yg kuat memanjat
abah plak tgh berehat selepas balik kerja sian plak nk paksa die jg anak

aku letak balik dlm walker sambil agah²
siap kerja semua, aku nk pi rehat depan tv
tertunggu² mana si adek ni, tadi kemain ngekor mama
ni dah 5 minit tak de pun ....

tengok²
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

TERTIDO




 close up sikit




mama angkat letak atas katil ...
kesian tertido tak sempat minum susu


kesian kan ...terabai die sbb mama sebuk buat kerja rumah 
nk manjakan selalu pun nanti kerja tak terbuat 
larat mama nk berdukung je 
tp aku bersyukur sgt alisha adalah budak cukup mudah di jaga 
meragam kurang(kecuali tak sihat manja lebih ckit)
mudah segalanya terutamanya tido...dlm walker punleh tido

cuma 1 je mkn die suka refuses... tp klu mee² an ok plak die nganga 
nasi langsung tak mo 


sedih sebenarnye bila tgk alisha tertido gini....
rasa bersalah



Note : pala dok terpikir² ni nk berbuka pe la ...aku rasa semua org cam aku kan 

Progress Terbaru Alisha : Emas Pertama


RANTAI TANGAN

mulanya niat aku nk potong je dari salah satu rantai² tgn aku yang aku jarang pakai 
hadiah² dari enPanjang tiap kali besday & anniberseri
sbb harga emas skrg mahal benor 1 gm = RM185
tp kawan enPanjang saje je memberi risiko² kunun klu potong tokey amik sikit la emas kita ... ye ke cam tipu je 

hari sabtu lepas berbuka kat luar dengan niat nk pi beli ape² yang patut 
tersalah langkah masuk kedai emas 
usha² terbekenan plak 

tokey tu plak boleh bg kerjasama yg bagus 
minta kurang upah pun die kira cincai je
so dpt la upah dlm RM18 je 

untung di situ, kalau beli kat kedai yg slalu beli upah die tak kira tp jauh plak  jinjang, KL nun
kat TOMEI mmg skrg ni buat promotion 1 gm = RM173 tp upah tak mo kurang RM 80
kira² balik lebih mahai 

tu aku suka beli emas kat kedai biasa 
design lebih kurang je cuma kedai ade jenama ni lebih byk design cun² harga pun cun jugak ^^',

aku suka gelang tgn yg bulat tu tp tgn alisha kenit  tu kecik sgt tak de size paling kecik 

niat asal yg tersasar, tapi puas hati sbb misi berjaya 
bila pikir balik klu aku potong emas aku bg anak aku tu 
even klu org dewasa pakai nampak kecik bila baby pakai menyerlah sgt
risau plak aku klu mende tak diingini berlaku 
skrg kan manusia sanggup buat ape saje kerana wang
keselamatan anak lebih penting 



Raya nanti alisha boleh la pakai rantai tangan ngan rantai leher (mama die punya zaman bercinta)
even kecik tp ok la dr tak de kan 
nanti awak besar ckit mama trade in amik lagi besar ye



Note : dalam hati tgh berkira² nk cari rantai kaki adek

Friday, July 27, 2012

Misi berjaya

Aku dah berjaya balik half day
Dan dah ade kat KL dari tghari td
Kul 12 dah chow dari opis
Mood berbuka dgn family inlaw
MIL masak laksa lemak my fav.... yeay

Ni br dpt update ..td kelam kabut ngan mcm2 hal anak2 ai

posted from Bloggeroid

Puasa Kali Mencabar Betul

selesai BW baru aku wat entry 
sebenarnya ideas byk yg dah lari 

mungkin sebab perut aku ni asek la bergelodak 
ngan berkeroncongnya, pastu rasa cam dipulas²
senak tak yah kate la 
dah byk hari dah sejak 3rd ramadhan lagi dah 
nape tah 
nk kate tak sahur, sahur
berbuka mmg aku mkn mknan yg berat & seimbang

smlm pas berbuka br 2-3 suap nasi lemak homemade 
terus perut memulas² senak angin
telan gasviscon br ok sikit sambung mkn
then lumur minyak angin panas 

pelik la kali ni 
nape tah² sebelum² ni ok je 2 kali dah ngandung bulan puasa ok je 
mungkin sbb bdn aku ni hampir nk masuk kategori separuh usang kot

lagi satu dah seminggu dah tapak kaki & kaki belah kiri kebas 
klu takat cubit biasa² tu tak terasa ....pelik ni 
dah diurut², rendam air suam, letak minyak panas sama je 
risau plak aku 


tgk la sampai minggu depan kaki ni masih cam ni kena rujuk doktor la 
harap² tak de penyakit yg serius la 


Note : ape ek nk ckp ngan boss nk half day, aku jarang balik half day kecuali ke klinik, tak brani nk bgtau 

Thursday, July 26, 2012

Bila La Kamu nk Berbuah ni

kenai ke ni bunga ape ?



dulu waktu sgt rajin memasak utk alisha mkn 
dan alisha jugak suka mkn 
aku sgt rajin beli labu

biji labu aku campak ke tanah belakang rumah 

alhamdulillah bercambah subur 
dan dah berbunga pun 

tapi 1 putik pun aku tak nampak lagi 
byk kali dah berbunga ni 

tak sabo rasanya nk tgk die berbuah wlupun aku tak mkn pun labu
klu berbuah mungkin boleh bg jiran mungkin 

Hati ni rajin berkira nk bercucuk tanam tp minda ni asek bertangguh tgn pulak asek berat 
aku dah bajak dah tanah belakang ngan cangkul tp terbiar gitu je naik rumput²
hangat taik ayam !!


Note : perut sudah la dok berkeroncong ngan angin sebu² gitu ....senak tau 

ku tunggu tanggal 9 ogos








Alhamdulillah rezeki bulan ni bertambah2....
Tahniah utk semua kakitangan awam


TERIMA KASIH PM KITA DAN TERIMA KASIH PADA CUEPACS sbb minta bonus

Gumbira hati bila buka awani 501 tadi...mood gembira mc dan rezeki




Note: patutnya entry ni publish petang smlm .. tetiba plak ade dlm draft .....
posted from Bloggeroid

Tuesday, July 24, 2012

Berkocak Je Dia Gelak...asal kocak gelak ♥

smlm lepas berbuka aku gagahkan diri mandi 
dan lepas tu mandikan budak ber2 ni 
si abg tu mmg jenis payah mandi ... klu weekend korg nk dgr die menjerit menangis
mai dtg rumah aku dlm kul 9-10 am
mcm2 alasan die bg utk nk mandi tu

kadang tu suka suka sgt request yg bukan²
mandi ngan mama la 
nk mandi ngan adek la 
mcm² la 
so smlm die request nk berndam ngan adek plak 





kemain tau si adek mengekek² gelak bila abg kocak² air 
sronok sgt die 

tp si adek tak lama pun berendam  
kang selsema kang sape susah mama jugak 


Note : terhibur tgk gelagat anak² yg semakin membesar ni ....

Dasat Penangan 1st Day Berpuasa di hari bekerja

smlm pas masak utk berbuka sardin roll, samosa sardin, mee & kueh tiau goreng
aku terus penat yg amat sgt
mkn pun takat 2 ketul je sardin roll tu 
pas mandi je terus baring ... sambil pujuk budak ber2 tu tido
adek tido mak pun sama tido, fahim aku sedar² pun dah lena gak
aku tersedar pun sbb enPanjang kejut pas die balik tarawikh smlm 
paksa aku mkn sbb die tau aku cuma mkn 2 ketul je sardin roll tu 
merangkak gak la ke dapur ...klu die tak paksa mmg aku tk bgn dah
tah la pesal la aku penat sgt gitu 
nk kate buat kerja teruk kat opis tidak pun 
dok melangut je tp aku rasa sbb perut aku kosong sgt kot 
sbb pas berbuka tu terus aku senak perut sgt ....
harap² hari ni tak jd lagi spt smlm ....

bgn bersahur td tgk² mata melekat
bengkak & merah 
ni kenapa pulak ni 
seumur hidup aku ini kali pertama mata aku jd cam ni 
aku tak penah kena sakit mata sepanjang usia aku 28 tahun ni 

skrg ni masih lagi kat opis 
jap lagi nk pi klinik kerajaan tak mo pi swasta sbb mc swasta tinggal 4 hari je lagi 

sila abaikan kulit berminyak bagai tu ye ..... ai br bgn tido time ni ...


Note : dari td nk pi klinik tak ter pi, pi lagi... telepon asek ringing je ....


Monday, July 23, 2012

Baru 2 Hari Puasa Dah Nyanyi Lagu Selamat Hari Raya ♥

2 hari berpuasa kami berpuasa & berbuka di rumah SIL aku kat KL
MIL ade sana
sronoknye bila MIL ade 
semua masakan fav bila aku dah jd menantu org belah timur/selatan 
MIL sediakan .....heaven
MIL aku masak bubur lambuk pantai timur RESEPI ada di sini
laksa kuah lemak & buah melaka keledek 

nasi ade jugak die masak, gulai tempoyak ngan .... lain² aku tak prasan sbb time berbuka jrg aku mkn nasi slalu nye kuih muih mee² dan sejenisnye 

hari yang ditunggu oleh fahim sepanjang tahun die sebut² 
hari utk bermain bunga api

dulu mmg aku tak benarkan die sentuh ....tp sejak dah besar dan dah pandai jg diri dan tahu erti bahaya aku benarkan 
kemain gembira itu budak main bunga api sambil menyanyi lagu 
"Selamat Hari Raya"
terkejut aku laki bini tetiba dgr die dok nyanyi lagu hari raya 
posa br 2 hari nak ......




tahun ni aku agak bersemangat bila Fahim dah besar dan semakin faham  erti Hari Raya & die faham ape itu PUASA 


Note : aku gembira sbb fahim sgt perihatin & syg mama die deep² so much 


Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa

alhamdulillah kita masih berpeluang utk berpuasa di Bulan Ramadhan tahun ini
mudahan ibadah kita diterima Allah swt Insyaallah 


rasa berdebar menyambut puasa dah x  seperti dulu ketika menanti pengumuman 
dulu mmg berdebar menunggu mantan penyimpan mohor besar raja-raja nk umum
skrg ni sgt laju dah tak feel 
wlu camne pun tanggungjawab kita sebagai muslim harus dilaksanakan 

Selamat Berpuasa dan semoga kita berjaya memperbanyakkan amalan² dan mudahan semuanya diterima Allah swt. amin



Note : sekejap je masa berlalu masih terasa raya tahun lepas dlm ingatan ni .....

Thursday, July 19, 2012

Progress Terbaru Alisha : Her 1st Nasi Ayam

pagi ni tetiba aku blur tatau nk tulis ape
dari awal pagi sampai la ni aku asek la BW je 

so aku cite menu adek alisha pada hari minggu yg lepas je la

NASI AYAM 

alisha sebelum ni pun dah byk kali dah aku suap nasi 
suap abg suap adek sekali
tp pd ketika kedua² sihat klu salah sorg sakit 
masing² ade mangkuk sendiri


semua bahan aku lenyek²
sup pulak aku amik dr sup nasi ayam yg belum di bubuh bahan perasa spt garam dan gula
kemudian aku just tambah sayuran spt brokoli, karot & kobis bunga
tp rasa sup tu sedap jugak sbb dah ade rasa stok ayam & sayuran

penerimaan alisha ok la die nk mkn 
sbb skrg ni alisha dah refuse to eat 
mayb sbb die demam @ pun mmg die mls nk mkn 

even si anak asek refuse si mama ttp akan berusaha 
aku tak penah hadapi masalah gini waktu membesarkan fahim
fahim jugak jenis yg aku bg mkn 1 hari 1 kali je tp montel 
alisha ni pulak aku  berusaha bg pelbagai jenis mknan tp tak nak besar
mmg betui org ckp lain anak lain dugaannya 

ape yg paling penting ialah usaha dan berdoa 



Note : Pengasuh alisha kat taska suruh aku stop dulu masak pagi² ...diorg nk bg alisha mkn bubur kat taska, maknanya selang seli ngan masakan mama ...takut² alisha jemu ngan masakan mama die ....

Wednesday, July 18, 2012

Hasil Shopping

selepas lebam bagai
ni la hasilnya

ni utk si adek 
nanti tambah lagi tak byk choice ari tu, dress pun byk kaler coklat²
tak meriah


utk si abg cuma nk tambah seluar je 
klu terbeli lagi bj ...hmmmm 


untuk mama pun ade


untuk si abg selesai..cuma tambah sikit2 je lagi 
nanti cuma tumpukan pd si abah & adek je

senang kerja sbb dah kurang dah sikit beban otak ngan tenaga nk kerah dlm shopping kompleks 
si abah leh guna voucher AEON & Parkson 


Note : cam ne org kate terapi minda adalah shopping ... bg aku shopping satu perkara yg memenatkan

Habuan Shopping

2 hari bercuti menjaga si adek yg demam selsema & batuk berkahak
sian nk hantar ke taska dlm keadaan tak sihat
tp hati ibu juga sgt la risau

Habuan Shopping 

1 parts di tubuhku

dah seminggu kejadian berlaku kesannya masih ketara 
sakit & bengkak dah hilang 

nk berebut pun jgn la tolak² org
dah la aku ni kecik tau tak 
dah la langgar stroller anak aku mrh pulak kat aku 
bila aku menyeringai sambil sound kate pulak aku kurang ajo 

Moral of story : sila berhemah ketika bershopping, jgn rebut²



Note : pala tingtong smlm telan ubat selsema ....

Friday, July 13, 2012

Alisha Yang Kenit & Hasil Dari Duit Habis Smlm

smlm petang alisha ade checkup bulanan 
cam biasa nk observe berat die
smlm sungguh mengecewakan aku 
berat alisha hanya la 6.25kg
hanya naik 50 gm je .... 
sedangkan selera dia cam biasa je 
hmmmmm buntu aku 
tp tak pe la janji alisha mkn cam biasa dan sihat sudah 

tp hati aku ttp risau pesal jd gitu .... sbb dah kuat memanjat ngan merangkak ke
ok la biar dulu la hal tu ..... aku akan terus berusaha....


mlm smlm ada EAON Mambers Day kat AEON Cheras Selatan
jem gile 
parking full byk kali pusing
tp alang2 dah masuk parking kena la cari jugak nk balik cam tak berbaloi je 
sbb nk kena bayar parking lagi lagipun rumah aku jauh gak bazir minyak keta je kan 
pic bj nenanti la ...ni pun klau2 pagi td


hasil smlm 
ok la murah la jugak 
tp rasa harga cam diorg saje up je ... bj pureen sehelai RM79.90 sale 70%
hahaha mmg ridiculous 
amik yg rasa murah je cam miki ngan poney 


ni pembelian peringkat pertama utk aidilfitri
agak2 la puasa pun belum kan .... tp ni kedah berjimat & bajet
karang klu dah nk raya br nk beli brg anak2 ...takut terlebih berbelanja plak ....



Note : aku tak suka sebenarnya shopping org ramai2 dan kalut2 gini..penat





Thursday, July 12, 2012

Sape Dah Pandai Kupas Labu Tak yah La Baca.. Malu Ai♥

Tips Mudah utk membelah, mengupas dan memotong labu (pumpkin)
mungkin ramai dah tau cara² dan peralatan yang perlu digunakan 
tp aku rasa masih ada sesetangah kawan² yang masih kurang arif
sbb aku rasanya cam penah terbaca pasal ade yg payah nk kupas labu

jd apa salahnya kalau aku berkongsi 

perkara pertama yang perlu ada harus la labu
kedua pisau besar 
dan papan pemotong

menggunakan pisau yang besar memudahkan kita membelah dan membuang kulit labu yg keras tu 
hanya 4 minit diperlukan untuk selesai membuang kulit bg suku biji labu(1/4)
cukup mudah dan pantas


Tips : Kena guna pisau besar cam aku punya ni 



Note : aku tak mkn labu tp bg anak mkn .... hehehe

Sape Suka Lipas, klu suka jgn guna tips aku ni ♥

mende baik dah berkesan harus ala dikongsikan dengan kawan²
supaya pembelian kita berbaloi² 
disamping tu dapat mencegah penyakit berjangkit bawaan vektor

sebelum ni penah wat entry pasal lipas kereta
aku guna jenama yg sama shieldtox outdoor
kali ni aku lipas besar plak tumpas 
kerana cubaan utk masuk ke dalam rumah aku padan muka

nampaknye ia hanya berkesan utk lipas 
semut tak jalan sbb byk je semut lalu lalang kat kawasan aku sembur

aku sembur shieldtox outdoor ni kat semua pintu dan tingkap
dan klu korg jugak nk sembur makesure 
anak² anda tidak pi main² kat kawasan tersebut
karang klu dah keracunan sape yg ssh ..... hmmmm




Note : tak de ape nk di note kan

Wednesday, July 11, 2012

aku suka dgr anak aku menjerit ...sakit mental ke aku ??

aku mmg suka menyakat anak² aku 
kadang tu risau jugak kot² diorg fobia
tp disebabkan diorg je penghibur lara aku 
tempat aku salurkan kasih syg dan tempat aku release stress
aku buat jugak tp berpada² la 



ALISHA KENA BULI NGAN MAMA 






punya la lama aku dera si alisha berdiri kat tangga gitu 
dah puas aku acah² dan amik gambar 
baru aku tolong die 
hahahahahaha

sape suruh kerja nk memanjat je pastu gayat nk duduk
tp alisha jd gayat klu berdiri posisi ctu je 
klu posisi tangga belah depan ke lain ke ok je 
berdiri kat sofa pun ok je ...mungkin die seriau klu duduk terhantuk bucu tangga kot






Note : tinggal 10 hari lagi kita nk puasa ...... 

Parent Tolong Pantau & Jaga Kebersihan Anak²

KUTU


aku paling rimas, risau kalau ade kutu 
ni dah mula dah rasa ssh hati + stress bila teringat pasal kutu 
bukan kutu duit tu tp kutu atas pala 

2 hari lepas waktu aku nk kejut fahim nk pi skool 
aku ternampak sekor kutu atas bucuk die
serius time ni aku paling gelabah
tetiba pala yg tak gatal pun aku tergaru²
tu aku nye allergic reaction la tu kunun nya
yg tak gatal pun digarunya

smlm fahim tido awal lepas abah potong rambut die
sbb nk basmi kutu tu 
tp tak sempat nk shampoo sbb die dah lalok 
abah sedang elok  dok gomol2 cium anak neynyak tido tu 
tetiba rasa mende merayap kat leher 
haaaaa amik ko ibu kutu 

abah pulun sikat pala fahim 
sekali sikat 2 ekor ibu kutu 
di kira² 13 ekor ibu & 1 ekor anak 
total jumpa termasuk yg jatuh 16 ekor

14 ekor yg mati dilenyek oleh kuku ibu jari ku


selesai je aku kerja kan pala fahim tu 
aku mandi shampoo pala ngan alices shampoo kutu

lama aku perap atas pala dlm 25 minit sambil tgk desperate housewife sedih betui la episod kali ni

aku paling risau kalu jangkit kat adek
sayangnye nk botak kan pala die ....
nk letak ubat ngan shampoo kutu die baby lagi 

mlm ni ade appt ngan paed  so nk tanya la nk buat cam ne kes baby ni
risau la .... budak kecik gitu bukan nye tau nk bgtau yg  die gatal ke sakit ke

mlm karang aku nk banteras pala semua org .... 
siap la 


aku harap parent lain tolong la jg kebersihan anak2 korg.... cepat2 la berubat klu tau yg dijangkiti dan jgn la jangkiti org lain .... aku rasa ni kes dari cuti sekolah ari tu ramai yg balik kg ...so bw sekali kutu.... sbb klu baru lagi takan la ade ibu yg byk gitu kat pala fahim dlm 2 minggu jugak tu cara die membiak ....
si fahim plak jenis tak menggaru ..mana aku nk tau die ade kutu .... 

tp td die ckp ngan aku kawan girl ade kutu
rambut panjang



Note : CM sila cek pala anak² ko yg ber2 tu ....kompom ade gak tu 

Tuesday, July 10, 2012

Gadis Bond Abg

ptg ni ade meeting boss aku last minit ...
alahai so kena wat entry pantas..
mintak² abis cepat leh bw blog korg .... aku tak de gadget canggih yg leh bw dlm bilik meeting

<><><><><><><><><><><><>

mek kenit yang makin melasak 
yang suka duduk atas car seat bila dah boring baring 
mama ade, dok seat belakang ngan awak bleh la awak buat gini 
klu tak mama tambat awak je tau 

nk kena beli car seat baru dah gaya nye ni yg jenis duduk
abgnye dah buruk sgt dah .... sbb dulu guna sepenuh sampai umur 2 tahun lebih ....






dia gadis BOND abg


seb baik awak dpt abg yg gini baiknye 
tak de pun nk buli awak 
awak je pembuli tegar ...mungkin itu cara awak menunjukkan kasih syg pd abg



Note : smlm alisha memanjat sofa tp kaki tergelincir sebelum sempat panjat ...pala berdentum nangis jerit kuat² kendian terus tido.....budak jrg menangis sekali menangis mak aih ssh wo0o nk pujuk ...

Blog Blogger Amuk di JPM


perkara ni aku memandang serius & menakutkan aku sebagai rakyat Malaysia yg selama ni aku hidup dlm aman damai & tak penah takut utk keluar dari rumah 
jika perkara ni berterusan & rakyat kita gila cuba perjuangkan sesuatu dengan tindakan BODOH seperti yg diikut² negara luar spt syria, iraq, US dll tu hentikan la 

pikirkan la masa depan anak cucu cicit kita ...kekalkan keamanan ini ...

PEACE NO WAR

ni ke BLOG Khalil Afandi Abd. Hamid yang dikatakan blogger tu 





tp xde post pun, boleh percaya ke, macam sengaja die "create" je
 sumber aku amik dari cni




Note : tak kisah la sape memerintah, sama je... bila kita di atas mcm perkara boleh berlaku boleh lupa semuanya janji ke pegangan ke ..itu lah manusia