Monday, December 24, 2012

Riadah Pulau


Biar pun penah pi Island Hopping 3 pulau...tp tiap kali pi 1 keluarga besar enPanjang mesti nk pi...
Dulu waktu aku pi ber2 dgn enPanjang fahim tgal kat darat dgn nenek.....klu jd pepe time tu fahim la satu2nya waris penyambung keturunan...
Kali ni pi bw fahim dan alisha..
Bersambung la....dr pg dok taip tak abis2.....
Note: balik kg cam pi bercuti
Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, December 20, 2012

Size M utk Saya

saya dah pakai diapers size M
tepat pd 12.12.2012
yeay♥♥♥


ini bermakna tarikh 12.12.12 ade makna utk aku la 
sebelum entry ni aku terniat nk buat tak prasan pun 
bila dok belek gambar br prasan

Umur 1 Tahun 2 Bulan baru pakai size M
mmg kamu ni mewarisi gen mama kamu ni anak oi 

mmg berbeza Fahim dan si adek 
perbezaan yg ketara
dr segi wajah, siza tubuh & perkembangan 



Note : saje je ngadap PC ... boring asek dok atas carpet je ... rindu nk dok atas kerusi plak




Wednesday, December 19, 2012

Kalaulah aku mampu

aku sgt rindukan nk membaca semua tulisan² korg
tp buat masa ni aku mmg tersangat la bz nk kejar dateline 
dan kejar masa 
agar aku tak susah hati minggu depan 
aku akn start bercuti dari 21 hingga 28 disember ni 

harap² tugas² aku ni berjalan lancar dan aku boleh kembali 
seperti dulu .... blogging dan blogging 


jom layan buat kerja dulu ....

Note inshaa Allah aku akan klik older post korg satu persatu nanti .....

Friday, December 14, 2012

Malam Jumaatku yang Hambar

walau macamana pun kita bercakap
kenyataannya mmg kita dah  tak layak ke final
wlu macamana pun aku ttp bangga dengan Player Harimau Malaysia
& i'm proud to be a MALAYSIAN
1Malaysia


ini hanya sekadar pandangan aku pd game smlm
Malaysia vs Thailand
separuh akhir ke2 Piala Suzuki AFF 

Punca :
1. Defender ke laut. tak de tumpuan gawang di biar. aidil & mahalli.

2. Farizal tangkap bola cam nk kuis² je. 

3. Midfield tak hidup. 

4. taktikal Rajagopal sama games yg lepas. Thailand dah dpt baca. MatYo diturunkan secara solo lagi. pttnye Safee Sali diturunkan utk memantapkan permainan. safee diturunkan pd minit 79. tu dah terlewat. tak sempat nk panas pun lagi, games dah tamat.

5. kad merah separuh masa pertama. fadhli shah dikeluarkan. kite tempang.

6. pemain kita terlampau emosi. tu salah satu pun kite kalah. tertekan nk menang.

7. mmg nampak pengadil berat sebelah. tp player kena pandai kontrol emosi, klu dah tau fadhli tu dah kena kad kuning yg ko nk bertekak buat pe ....sendrik cr pasal

8. Bomoh Siam Kuat ni ...hahahaha


part paling kelakar smlm ..... time MatYo diasak  3 player ...MatYo bersilat tgh padang takut kena pijak......

kena try hantar skuad Ong Kim Swee plak kot 2 thn lagi




Note : aku tgk gitu² je smlm

Thursday, December 13, 2012

13/12/12 Malam Penentuan


13 Disember 2012
adalah  hari penentuan 
Ngauman Harimau Malaya seganas sang belang atau secomel ngiauan si tompok
sgt mendebarkan 

aku berharap percaturan Rajagopal menjadi 
Aku harap MatYo menunjukkan prestasi menjadi mlm ni 
azammuddin akil dpt menonjol diri 
nk harapkan safiq rahim, wan zack, mungkin direhatkan kerana kecederaan
safee sali si kuda tua tu mungkin jugak tak diturunkan

Malaysia harus menang dan tak boleh seri
paling kurang 1-0

Malaysia Boleh!!


Note : Malam Jumaat yg mendebarkan penuh ngan keghairahan 

Wednesday, December 12, 2012

Aku Yang Menangis tp Tiada Siapa Yg Tahu

rasanye macam dah lama je aku tak buat entry 
rindu tu ttp ade nk ngadap blogger je aku masih bw ckit
tp kerja hakiki aku ni bila dah hujung tahun makin bertambah²
5S yg tak abis² dateline dah dekat
SKT Boss yg baru nk selesai ade plak sektor yg masih berdegil tak mo hantar 
HRMIS dah buat hal jem sokmo 

stop dulu bab kerja sbb jap lagi aku kena sambung balik 
jiwa kacau betui skrg ni 
nk luahkan, rasa sgt bodoh klu aku buat cam tu 
tak elok buka aib org, manusia bukan boleh percaya sgt 
lain dicerita lain plak anggapan lain pulak disampaikannye aku pun sama
so diamkan je ...biar die mkn diri 
itu lebih baik 

hidup sape tak penah dilanda masalah
so anggap ini sebagai satu ujian utk aku teruskan hidup 
mungkin juga ini sebagai asam garam kehidupan aku
klu manis sokmo kena kencing manis plak kang

mungkin aku ni sorg yg terlampau memikirkan org lain dari sendrik 
teringin nk berubah tp aku rasa bahgia bila tgk org lain hepi
so aku yg pilih jalan nya 
so jgn ckp byk lagi 

jom buat kerja ......enjoy.........


Note : hepi bila boss ckp die tgh jalan² pusing Langkawi.....ade hikmah flight die aku tak berjaya tukar smlm sbb line MAS terlalu bz & agency plak cuti umum selangor ......dpt ckit pokcik tu release tension kerja die .....

Monday, December 10, 2012

Harimau Malaya Tempah Laluan Sukar

Malaysia telah menempah laluan sukar di Thailand 13 Dec 2012
Malaysia kena menang 1-0 atau 2-1 
dan pasti tidak boleh seri 
sbb thailand telah ade imuniti 
gol di tempat lawan

aku rasa sukar utk Harimau Malaya menjayakan misi tu
kat tempat sendiri pun tak mampu
tambahan di tempat org tekanan semakin tinggi
tp aku berharap Malaysia menang 

Punca kekalahan smlm kerana Rajagopal telah menukar taktikal di saat akhir dengan mengeluarkan Baddrol Bakhtiar dan menggantikan dengan Safee Sali si kuda tua 
sekaligus terlah merubah keseluruhan taktikal 
midfield hilang arah dan defend kelamkabut
MatYo terus tak hidup
sepatutnya Safee Sali tak perlu dimasukkan 
dengan tidak memasukkan safee sali aku nampak harapan cerah utk Malaysia smlm 

corak bertahan  selepas jaringan Mat Yo minit ke48 
klu dikekalkan mungkin mampu utk menang aggregate di Thailand nanti

tp sbb salah percaturan Rajagopal 
kita hanya seri


aku harap ade luck utk Malaysia pada 13/12/2012 nanti





Note : Safee kamu dah tua ... menggelecek bola pun miss nk jd striker ...harap title star je

Tuesday, December 4, 2012

Dapat Hadiah Eyeliner (^^,)

Alhamdulillah 
dapat eyeliner free dari Ardini Humaira
EYELINER KAJAL

TQ dni

aku sesaja je try letak nama aku kat GA dni 
sbb mudah tak yah buat entry bagai
dan dah lama benti dr joint contest 
sesaja je ... rupenye ade rezeki
boleh la try pakai almklumlah aku mmg tak penah pakai celak pun





Note : bz benar aku skrg ni .....