Thursday, January 3, 2013

ALisha Gemarkan Makanan

rindu plak nk bercerita pasal si adek alisha tu
cam dah lama tp tak  lama pun br 3-4 minggu kot aku on off blogger ni 

lepas last checkup alisha umur genap 1 tahun yg lepas
alisha keluar dr zon larangan & keluar dari zon kurang zat makanan(KZM)
sejak umur 1 tahun selera kemain lagi alhamdulillah tak yah la mama kamu ni risau lagi 
aku tak de bg ape² supplement 
selera alisha sendrik tu
mungkin die tau ape itu kenikmatan makan kot

kes aku sama cam CM 
sampai je rumah anak² dah kalut mencari makanan 
alisha yg ke hulur hilir dapur ke depan
tp pepe hal mama kena mandi dulu opis aku kan agak keras
jd nye hanya biskut dulu buat si kenit dpt bertenang

sronok bila tgk die mkn dan tak sabo utk suapan ke 2 ke 3 dan bila kenyang mulut nganga tp kepala geleng 
seyes comey gile gelegat die 
tp cam biasa alisha mewarisi genetik aku 
mkn byk tp still kecik 
_______________________________________________________

nk makan sendiri je 
sbb cepat ckit 
klu tak kena tgu turn
abg pastu br adek





mama cuma kena standby bj lebih je 
klu kat rumah rules mama tetapkan
MAMA SUAP sbb mama mls nk menyapu

hahaha

tgu besar mkn dah tak kecah br boleh mkn sendiri 



Note : org tua ckp jgn tegur pasal mkn anak kite jgn dok cite kat org nanti anak sakit tak mo mkn ....huhuhu 



11 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk pun pnh alami situasi yg sama..ank akk no 2 kak ngah tu pnh msuk line kuning ms umur setahun lbh..huhu

♥cikmOt♥ said...

samalah cam iris tu..nak makan sendiri...tapi kecah jek...owhh nooo

Nens Collection said...

hehe..cepat skit ye kalo makan sdirik..hehe

Amy Sinar Raudah said...

note tue betul erk!

nuyui a.k.a miss YUI said...

smgt dia mkn.suka tgk..

::NureeN:: said...

eh.. kidal ker??? sama la anak kita..
bila kidal ssh gak nk mtk ubah tangan.. slalu ja tersasul kan.. hehhee
betol.. klau anak2 mkn berselera kita puas ati kan :)
klau bleh nk msk apa yg drg suka mkn jerr hehhe :)
tak pedas ke mee grg tue???

Papa Mifz said...

baguslah kalau dia ada selera makan...seronok mak ayah nya tengok kan...:)

eima said...

@::NureeN::

tah kiri kanan masuk mulut aku pun tatau ...

Kesuma Angsana said...

suka tgk kerenah anak2 kecil ni

Nad @ MamaZN said...

Yeay!! Alhamdulillah....
Alisha dh byk mkn ye...
Elok la gitu =)

bunga_rose said...

wahhh alisha makan sendri... baguss... eqal aku tak bagi lagi.. malas la weh.. kat rumah malas sapu, kat kedai malas nak kotorkan baju, sebab mak dia ni malas sental baju muahaahahah...