Friday, January 4, 2013

Balik Kampung Serupa Melancong | Naik Feri

time cuti sekolah hujumg tahun mmg ramai org menghabiskan masa utk bercuti bersama keluarga
tapi tak la aku sangka sampai sesak dan ramai mcm ni

Disember tahun² lepas  pun mmg keluarga belah suami aku akan pi bercuti kat kg aku pun 
cuma tahun lepas tak sbb aku dlm bersalinkan alisha

nasib baik la parking di Kuala Perlis awal² lagi aku dah booking
wlupun di charge mahal dr harga biasa 

Parking Berbumbung
Cuti Sekolah - RM12 sehari
Hari Biasa - RM 10

tp kami di charge RM 15 sbb booking sehari sebelum tu die simpan siap²
bukan takat tu je tiket feri pun cik parking tu tolong book kan dan pi ambik kan

alhamdulillah kami tak perlu berpeluh nk pi mencari parking dan beratur panjang nk pi beli tiket 

klu beratur pukul 8 am belum tentu nk dpt tiket pukul 1pm

disebabkan jasa baik cik parking tu tiket kami pukul 10.30 am 
tp feri sampai pukul 11 am
mmg berpeluh la dok dlm bgnan jeti tak siap tu
berlengas tak mandi pagi lagi
penyeksaaan 

pandangan depan aku

sudut pandangan kanan aku

sudut pandangan kiri aku

org beratur nk daptkan tiket

sampai ke belakang 

sbb tak sanggup nk berhimpit, bergesel², berlaga², bersinggul²an berbau²an org tak mandi pagi
aku keluar amik udara luar lepak kat seberang jalan...lenggang bg depa ber2 ni bermain


tiket pukul 10.30 am
naik feri pukul 11.20 am 
feri jalan pukul 11.50 am
sampai kat langkawi pukul 1.30 pm

semunye lewat 
pttnye perjalan dr Kuala Perlis ke Langkawi hanya 45 minit
tp sekarang jimat minyak tak leh bw laju jd 1 jam
hari tu jadi 1 jam 30 minit

kami check in dekat pukul 3
mandi rehat bagai 
pukul 5-6 pm baru ramai yg check in 
kompom tiket lambat... sbb waktu kami sampai kat TM Resort tu lengang je

tp ramai yg masuk Langkawi
tp bila kat pulau tu tidak la plak rasa ramai
tak jem, tak sesak pun
mana eh diorg pegi

so next time mmg kena merancang bebetui la klu nk pi bercuti 
ke sana lagi bila hujung tahun
eh bercuti plak ... balik kg la ...hikhik


Note : tringin nk try pi kedai Jelly Bunny ... terpengaruh betui la kat kak pidah



8 comments:

ieda said...

perghhh memang perjalanan macam pergi melancong ..

syok kalau kampung jauh macam nie ;)

Chekgu Azrine said...

Blm pnh sampai langkawi..hri tu dh booked AA dpt tiket murah ke langkawi..tp trpksa burn je..sbb blm hbs pntg Aish..syg je..nsb hotel smua xbook lg..huhu

♥cikmOt♥ said...

tah bila aku nak sampai ke sana lagi...

Nens Collection said...

aduss ramainyer owg..x sanggup den..
tp bila dh sampai langkawi mest best kan?

::NureeN:: said...

ramainya org....
kami g dlu x naik ferry sbb tau ramai org, terus book flight awal2 dpt la murah hehhee

maszmadi said...

x penah lg naik feri..... camner la rasa nye yerk.....

Nad @ MamaZN said...

Mak aih, ramai giler! Ksian kt bebudak
Naik flight je la =)

eima said...

@Nad @ MamaZN

mmg tak leh naik flight sbb abah aku kat sg petani ... klu naik flight mmg tak dapat la nk singagh jumpa abah ngan mak sedar semua... balik bkn nye selalu ... ssh nk dpt balik kg cik oi..