Thursday, January 17, 2013

Balik Kampung Serupa Melancong | Nasi Lemak RM 0.60

harga makanan murah cam ni hanya boleh didapati di utara sahaja 
terutamanya kedah & Perlis

Utara mmg syurga makanan murah² & sedap la 
kadang kite yang terbiasa hidup dengan harga mahal
terkejut bila total makan sarapan sekelurga 12 Dewasa 6 Kanak² 2 Baby setahun ke atas
cuma RM32#

aku bajet lebih dari RM50 dah sbb masing² kemain makan nye 
nasi lemak sorg 2 bungkus kuih lagi roti canai lagi 

bila di tanya pada pakcik tu harga Nasi Lemak 
pakcik tu ingat kami nk komplen mahai siap die ckp yang harga nasi lemak die dah naik dari RM 0.50 ke RM0.60

kuih pulak 5 biji RM1
air teh O secawan RM 0.80 je

byk jugak tau nasi nye...aku mkn sebungkus pun kenyang tp aku kan klu balik utra mmg plan nk mkn kaw² so aku balun 2 bungkus



Note : cuti hujung jan 2013 ni tak jd balik Langkawi sbb ade plan ke tmpt lain..... 

9 comments:

MizzTina said...

untungla syurga makanan.. makannnn je, tp kecik gak mcm sy.. hehehehe

eima said...

@MizzTina

dik oi org cam kite untung tau wlupun tak la brape cantek figure tp kite beruntung boleh mkn ape saja tanpa risau berat bdn yeay

nea lopah said...

Murahnye..untung lah membeli dari masak yer...

syawalsimpsons said...

lama la tak makan nasi lemak 0.50sen dolu ni

Nad MamaZN said...

Kat tluk intan masih wujud lagi nasi lemak 60 sen..sedap!

bunga_rose said...

weh, kt kampung suami aku rege camtu laa.. murah kan.. kadang aku kejutan budaya jap beli makanan kat kampung dia

Ya ALya said...

kt tempat ya ada gak nasi lemak 60sen ni,tapi takde telur rebus la...yg ni mmg murah.....

maszmadi said...

sonotnya la kalu ada nasi lemak 60sen kat kl ni...

MaMa Rey said...

murahnya..
bestnya melancong tempat yg ada makanan murah..untung jalan2..:)