Monday, January 21, 2013

Lori Mainan Terbalik Kat Dalam Rumah AKu

kerjaan 2 beradik yg sentisa diorg amal 
setiap hari 
mama memula je layan pening dgn sedikit garang 
last² mama mls nk bising 
mls nk kecoh..mama biarkan je 
abis main sebelum tido mama kemas klu mama tido sebelum si abg tido 
klu tak abah kemas 

sape dtg rumah aku jgn terkejut klu nengok sepahan umpama lori mainan terbalik 



amik ko sampai ke hujung dapur 
tu belum campur raga kain mama br kutip pas balik keja tu

celah tangga pun ade



Note : kadang² aku pun sama join main ....ghahahaha

20 comments:

smilenajah93 said...

perghh !!! mmg terbaikllaaaa kannnn~~ nak mengemass .. ohh tidakk

Rasp said...

senario sama dgn rumah i nie...
so memang i tak terkezut hehehehehehe...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg byk sggh mainanya tu..

Qhaifa Nur said...

akak walau ada 4 anak lelaki..mainan tak sebanyak ni...tak suka sepah2 ni...

tengok tu banyaknya mainan dia...seronok dapat main kan..kan..

Nafira usof said...

OOoohhh.. *pitam..
kat rumah saya pon sama..cuma nasib baik menan kat rumah x banyak camtuh.. kalo tak~ mau pengsan seminggu~

syariza09 said...

slalu suruh ank jer kemas, kalo tak kemas juga masukkan trus dlm plastik itam, bg menan sikit2 jer kt dia...hehehe maknyer x larat nk kemas doh :)

Fida Ghazi said...

ehhhhh!! sama la rumah kita eima..sama! sama! sama! kadang2 aku rasa nak packing mainan2 tu sumer..pastu buang!!

dah aku jugak yg belikan... redho je lah rumah sepah!

MizzTina said...

sm je dgn anak² buah sy kak.. hangkut semua menan, selerakkan kt ruang tamu, main dalam bilik.. dangggg.. segala sudut ada menan.. grrr

ieda immi said...

tu diaaaaaaaaaaa !
sib baikk zahrien x banyak nie mainan dia .. kalau idokk ari2 akak meroyan koot ekeke ;)

Nens Collection said...

mcm kedai mainan dh ni gayanya..hehe

♥cikmOt♥ said...

banyak mainan diorang aku dah sort...buang...semak jek...

mama ila said...

ooo..mama pun join sekali main yer..hihihi

YanaUjang said...

huwaaa pitam! serabut je tgk sepah2 kan? tp nk ngemas x rajin plak..kehkeh :p

TeacherAzimah said...

Hahaha mmg dasyat! Takpe yg penting jgn stress ya...

Nad MamaZN said...

Mama pun join ek, hee...
Byk menan fahim n alisha =)

LYAfrina said...

ya ampun..bnyknyer mainan..penuh pelosok rmh tu..

klo mainan asya dulu..y halus2 tu msti kutip & buang..sbb klo tpijak kaki ..sakit oooooo

deelira@deeliraz said...

banyaknye mainan.. zue dah pack seme simpan ats lemari hehe

~aSHa~ said...

ehehe gini la bila dah anak lebih dari 1...ehehehee

ch@ said...

Huiyooo nak join nak join. Happening, ni la namanya kegeraman dlm kebahagiaan. Hahahaaa mainan anak aku tinggal bearbear ja...yg kecik2 smua dh buang sbb adli suka masuk mulut

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sama la mcm zaquan n ziqry kalau dah start punggah dia punye mainan dalam bakul, bersepah satu rumah..pastu dah main suruh mama n papa dia pulak yg kemas..