Friday, February 8, 2013

Jalan - Jalan 2013 | CH - Restoren Ferm Nyonya

sambung lagi cite CH yang aku tak abis²
cite balik kg pun tak abis ²

_______________________________________________

Family Vacation tahun 2013 dimulakan ke CH 
cam Mrs. K ckp die dah boleh agak dah ke mana aku akan pi
nk buat cam ne ctu je tmpt yg depa nk bawa aku ....haha

kami menginap kat Star Regency Apartment, Brinchang 
kali ni kami pi cuaca agak sejuk tp tak la sejuk tera mana sbb hujan 
so semua pakat nk mkn steamboat sbb nk mkn mende panas² berkuah gitu
tp sebab cuaca gitu ramai kot yg dok mencari steamboat
byk kedai yg penuh 


kedai yg kosong dan menjadi pilihan 
Restoren Ferm Nyonya Sdn Bhd
  
pilihan makanan adalah yg disuggest oleh waiter 


kedai cha ya nun alif MIl was² die tak makan pepe
kami yakin halal selepas tanya pekerja sape tukang masak 

kudapan sementara menunggu mknan siap


set steamboat tomyam utk sorg makan - RM 22
amik satu set je sbb BIL dah order byk sgt ni pun tak abis ..syg ...


sotong rendam ke hape tah ....rasa lain mcm
semua pakat rasa sorg seketui 

udang goreng butter + sayur campur 

ikan siakap asam pedas - tak segar langsung
atas bukit mana nk dpt ikan segar 

aku rasa yg paling sedap adalah sayur je 
tu pun yg steamboat 

Total = seratus lebih 
BIL belanja die tak mo bgtau harga sebenar 

so next time nk pi lagi kedai ni ??
kite cuba kedai lain la plak .... sbb byk lagi kedai yg belum diterjah ...hahaha


13 comments:

MizzTina said...

ok ke kak mknn kt situ??

Ardini Humaira said...

bestnyee makan2... dni rindu nak makan dengan family :')

Nad MamaZN said...

Itula kan...kami pun xtau nk terjah mana ky ch tu utk mknmlm..last2 mkn bekalan sendrik, jimattt ,=)

Aty_Fared said...

Sakan ko bejalan hek...aku ni..sibuk nak pindah...takde duit dah nak gi jalan2 mkn angin...sobsob...huhu

mamalieyna said...

Best mkn2x org blanje..hehe.. belum pnh naik CH..sian kami :P

LYAfrina said...

yum..yum..sedapnyer makan-makan.. mesti sayur 2 dia segar bugarkan..

Ibu Ann said...

singgah sini...baca entri n nak ajak join http://kisahpondokkecil.blogspot.com/2013/02/kuiz-sempoi-i-like-navy.html

eima said...

Tahun ni je jln thn depan dok rumah diam2. ..pelaburan masa depan dah start....

eima said...

Adek ipar tu mmg sokmo belanja... Org petronas...mmg abg2 kakak pakag pulun paw

eima said...

Sayur je sedap... Ai kat ganu ni cek...tingin nk pi kt tp risau jem...harap2 satu hari nanti dpt jumpa mu lya.....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

akunye story cuti2 pun x abis2 lagi..huhu..

CH mmg best..,antara tempat yg best berjalan..:)

MRS. K said...

aik? tukar hotel pulak ker? bukan slalu iris ke? hehe

Kesuma Angsana said...

dish2 dier nampak cam menarik , sdap tak ?