Friday, February 15, 2013

Jalan - Jalan 2013 | Harus Pekena Tiap Kali Ke Paka

pagi tadi aku attend Tazkirah Perdana Kementerian aku
harus la pergi sbb yg bg takzkirah tu Mufti Besar Perak 
Tan  Sri Dato' Seri  Dr. Hj. Harussani Zakaria

intipati menyeluruh ... untung aku dok depan sekali row ke 2 

__________________________________________

meh sambung jalan² ari tu 

lepas selesai mandi pool 
terus gerak pi makan² kepok kat tepi laut 
mmg aktiviti wajib tiap kali pi sana 


port mkn kepok klu kat paka ni kami selalu mkn kat tepi laut sebelah  ngan Residence Hotel, Paka
rupa bentuk kedai ari tu angin kuat ngan hujan 
so idak la aku hendaknye mengambik gambo

lain kali aku pi lagi aku review deretan kedai2 ni 

Menu wajib slalu pekena:
ikan goreng tepung
sotong/udang goreng tepung
kepok lekor
cendol
nasi air & laksa 


time kami pi ni dah nk tutup tinggal kepok ngan ikan je
yg lain2 abis dah 
laksa sup² ade la ...cendol pulut bagai tu dah abis dah
dah dekat pukul 7pm br sampai kedai tutup pukul 7pm 
makan je la ape yg ade 



Note : tgh cr chalet² nk buat family day ni ... tak reti aku jd organiser ....

7 comments:

Nad MamaZN said...

Cr chalet kt area mane

syawalsimpsons said...

lain kali G, bawak la aku..kakkakak

Papa Mifz said...

makan kopok tepi laut...fuhh memang syoklah kan...:)

maszmadi said...

nasi air.... 1st time dengar masa pi outstation ke kelantan, staff cawangan sana ajak makan, macam pelik tapi not bad.. macam bubur jugak.. hehe

TiranaAduka said...

salam sis...
seronoknya dapat jalan jalan bersama keluarga...sebuah keluarga yang bahagia...

salam kenal sis...

Tolong sebarkan: Cara Menegur ketika dalam solat Jumaat- TiranaAduka

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kite pon biasa gak singgah mkn kedai tepi residence tu..
angin bkn stakat sepoi2 bahasa..
hampir tumbang cawan air..
fuhh, nyaman gitu!

wahida said...

serius, aku x pernah sampai Terengganu...sedih kan...

one day nnt...InsyaAllah...