Wednesday, February 13, 2013

Jalan - Jalan 2013 : Paka, Terengganu

aku ni jalan² dlm semenanjung je 
tgu anak² besar ckit kewangan stabil baru plan nk jalan yg naik belon
__________________________________________

cam Mrs.K cakap die dah boleh agak dah mana aku nk pergi 
cam biasa jalan² penuhi kehendak mulut dengan perut je 

kami mulakan perjalanan dengan selesa dan lancar pd hari ahad 10.2.2013
kereta byk tp trafik lancar 
lepas tol bentong lalu jalan lama karak - kuantan
sampai seri jaya terus masuk hiway terus ke cherating
cuma kat cherating je la jem sekejap 
mungkin faktor hujan lebat selebatnya dan byk kereta berkonvoi kot 
semua pakat nk benti tunggu menunggu 
menggangu flow traffic je 

kali ni menginap kat 


kami sampai pun hujan renyai² lepas check in dan letak brg 
tgu hujan benti jap terus terjah pool 
sementara hujan tak kembali dan hari pun dah petang dah pukul 5 pm dah kot 
tgh tgu abah balik salin bj

sbb pelampung bw satu je 
adek je la duduk abg dok atas abah
ni pun mama sempat capai letak dlm keta 

adek yg paling hepi .... tak penah takut pepe la budak ni 

model seluar dalam mama 


sementara diorg nk sudah main pool 
aku pi order fries  ngan nescafe panas kat rumbia cafe
kudapan pemanas bdn 

lepas mkn terus terjah mini playground dan ke muara sungai paka 
jalan kaki saje 



beredar sebelum pukul 7pm...ngeri ngan muara sg. maghrib² ni 
lagipun nk terjah mkn kepok plak


Note : nanti nk belikan alisha swim'in suit ari tu pakai romper je 


11 comments:

MRS. K said...

bila anak2 dah beso, dapat anak kecik pulaks.. ahaks..

Kesuma Angsana said...

kalau balik kg hubby, selalu menyinggah ke PAKA ini heheh

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

welkam @ ganu kite..
sampai paka aje ke?
bler plak nk dtg trg, kena pegi ktrg la pasni..
blh ngedate.. heheh

tp cny br ni kite reverse angin, awak mai kt.. sy gi kl.. hehehe

Qhaifa Nur said...

cuti lama seronok jalan jauh2 ni...baru puas...teganu akak tak pernah datang lagi..mesti seronokkan..

syawalsimpsons said...

seronoknyer mung jln2 ni

TeacherAzimah said...

budak2 klu dpt mandi pool mmg sonok kan...

monamie said...

syoknya jalan2! kakmona dok rumah ja.. jalan paling jauh ke bangsar je oi! hehe.. cepat load gambar lagik..nak jamu mata! :)

Nad MamaZN said...

Bape jam smpi sana dr kl?

nuyui a.k.a miss YUI said...

kemain dia mandi tu..syiok..hihi

MizzTina said...

suka dak kecik tu main air..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah seronok anak2 dpt mandi kolam..

dah sampai terengganu wajibla terjah makan kepok lekor kan..