Thursday, February 21, 2013

Jalan - Jalan 2013 | Taman Rekreasi & Mini Zoo Kemaman

sambung cite jalan cuti CNY ari tu 
__________________________________

lepas checkout terus bertolak utk balik 
lalu jln dalam aku pun tatau jalan pe namanye 
tp tau la jalan nye sbb dah slalu lalu 

singgah Mini Zoo Kemaman
dulu pergi waktu alisha umur 3-4 bulan gitu la 

seronok jugak even mini zoo 
klu ikutkan keluasan kawasan tak macam mini zoo cuma haiwan tak byk la 
byk haiwan yg disumbang dan ditaja 
haiwan² basic semua ada 
gajah, rimau, singa, burung²an 

klu zebra ngan zirafah tak de lagi coming soon kot
sbb Mini Zoo ni masih dlm pembinaan

penat jugak la meronda dlm ni tambah² dlm hujan renyai² kejap turun kejap benti 
kebetulan terserempak ngan Menteri Besar Terengganu YAB Dato' Seri Hj Ahmad bin Said
biasa² je die 
pakai bj pun selekeh 
rambut pun serabai 

sampai aku tak perasan tu adalah Menteri Besar 
2 kali aku toleh sampai die senyum 
br aku kenai senyuman itu 
mungkin time tu die dtg buat lawatan tgk progress zoo kot 

Bayaran utk :
Dewasa RM 10
Kanak² 5 Tahun ke atas RM 7

ada trem free je 
selang 10 minit gitu je trip je 
sbb tak jauh pun entrance masuk dlm je 



waktu menunggu next trem nk balik 
saje ajak Fahim masuk hutan tgk sangkar burung 
pe tah nama burung golden pe tah ..lupa plak 
ada la perbualan anak beranak ...dok bercerita mcm2 hal 

Fahim : mama tgk tu macam mok la 
mama : ????? 
Fahim : mama ....cam mok la
mama : ape ..bird tu gemok ke ???
Fahim : dak... cam mok la kejar momo, tapi momo tak mau kawan ngan mok 
mama : hahahaha aku teringat fahim mmg slalu cite yg mok slalu keja
r
 momo kat skool.

waktu aku pergi ni aku rasa musim burung mengawan kot ..sbb si jantan yg warna kuning tu asek kejar si betina je ... 
mok dalam cerita ni adalah Irfan anak CikMot & momo adalah kawan skool diorg & bakal menantu CM kot

lepas tgk burung dr dlm hutan tu fahim nampak trem 
terus die tarik tgn aku lari laju2 nk kejar trem
gile la budak ni .... tak sabo nk balik ...dah penat katenye


Note : elakkan pi Pantai Timur time CNY sbb kompom hujan





5 comments:

Nad MamaZN said...

Selamba je kate selekeh
Heheheeheh

~aYu~ said...

time gi terengganu ada lalu kat sini. nak singgah tp xjadik,.

.::Lynn::. said...

ko pun pegi jugak? brp jam wei dlm keta?

syawalsimpsons said...

kakakkakka...mok VS momo..kakakkak..fahim buat aku bantai gelak meh

amiey lee said...

hahahah hantu tul..kang yb baca blog ko baru tau... masuk zoo still murah..ada tram free plak tu..kira berbaloiii la kan... beb aku dh tukar url blog http://amieylee.blogspot.com ... heeee