Thursday, February 28, 2013

Naik Bas Buat Pertama Kali sejak 7 Tahun

semalam seharian aku sgt bz 
nk nengok blog pun tak sempat 
pg ngan perhimpunan bulanan ptg pencatat minit pulak 
balik pun lambat semalam

_______________________________________________


hari ni dimulakan dengan menaiki pengangkutan awam 
BAS NADI PUTRA dari depan rumah sewa lama aku, flat hijau 
aku rasa sejak 2006 kot aku tak naik bas  sejak mampu beli keta sendrik 
kelam kabut jugak pg tadi nk keluarkan duit nk byr ...hihi
1st time ni naik bas NGV, dulu bas nadi puta ni bas mini je 
berebut² sampai ade yg tergolek dlm bas waktu bas brek 
skrg ni selesa je sbb batch aku dedulu pakat kawen ngan beli keta kot
dan bas pun terlampau byk kat Putrajaya ni sampai Presiden Nadi Putra kot 
kuar statement kat paper nk kurang lambakan bas dan nk adakan bas dr stesen serdang dan stesen terdekat ngan  putrajaya ni 

sbb aku naik bas ni adalah : hantar alisha pi taska
pukul 7.05am dah selamat dah aku parked keta kat parking bgnan opis
enPanjang tgu depan opis utk gerak antar alisha ke taska
sampai taska dah dekat pukul 7.30am kesian plak enPanjang nk kena hantar semula aku ke opis
sbb dia ade janji ngan kawan opis die nk pi shah alam nk pi amik ujian CP ke hape tah, utk kerja lektrik depa tu
kawan die tu tgu kat stesen ERL 


gambo kelam dlm bas .... malu siot nk amik gambo sendrik ade org kat sebelah plak tu



Note : bila la aku nk pakai tudung fesyen2 baru ni ke opis ....betui la kate CM tanpa keberanian mimpi takan menjadi kenyataan 


13 comments:

syawalsimpsons said...

aku pon lama gak tak naik bus ni

@e_da said...

ye lorrr teringin nak naik bas balik cam zaman dulu2... sedap tudung bawal gak gi keje kan.. ehheh

Nad MamaZN said...

Bleh lg amik gmbo ek hehe

Kesuma Angsana said...

hehehe serius KA pun dh bertahun2 x naik bas tau !

♥cikmOt♥ said...

oit pakai jelah, apa salahnya...rugilah beli tudung no 1 tak melaram ke opis...hehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

itulah sejak dah kahwin ni mmg x naik bus dah, igt lg dulu masa mula2 keje kat putrajaya ni tahun 2004 aku mmg balik keje naik bus pun tau..putrajya - KL, Kl- Cheras lg tu..mmg letih..

eima said...

@♥cikmOt♥

melaram kat luar je kak ... ai malu la nk berubah ..

Ya ALya said...

samala,lama tak naik bus

mamalieyna said...

Uiiish k.eina pun lupa bila last naik bas, sungguh lamaaa...

monamie said...

haha btoi la manja .. dl naik bas sesak! la ni kakmona tgk kadang bas kosong ja!

Btw, kakmona pon masih setia ngan bawal.. tak reti aku nak pesyen..kang tak konfiden
(macam lah kan pakai bawal ni aku konfiden sgt) haha

~aSHa~ said...

akak selalu naik bas jabatan skrg ni..kalo ada event ke luar..bas byr2 lama tak naik

azizah :) said...

hehe sempat lagi pulak tu akak bergambar yer..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui mmg jrg benor nek bas..p kl bru bas..