Thursday, February 14, 2013

Jalan - Jalan 2013 : Review Rumbia Resort Villa, Paka

jalan² kali ni kami pilih utk menginap kat Rumbia Resort Villa





konsep penginapan kat Rumbia Resort Villa adalah sama seperti homestay cuma management hotel je la
ada 2 jenis Semi D & Bungalow
dan bertaraf 3 bintang 

pilihan kami adalah Semi D 3 bilik sbb ahlinye cuma guna 2 bilik je 
My Family & My Parent in law je 
SIL tetiba tak jd dtg plak

Rate pada 10.2.2010 adalah RM 255.20 + tax (government rate)
ok la murah even double peak

No. 12

jom kite masuk tgk ape ade 

ruang tamu yg luas nk masuk 15 org pun boleh rumah ni 
TV kotak 21 inci

ruang dapur & meja makan

6 botol air mineral


masterbed room + ade bathtub

bilik 2 & 3 


ade swimming pool tp kecik je 
tak de children pool


include bfast for 2 persons
bilik ade 3 tp breakfast for 2 je ...hmmmmm
tak byk choice ni semua aku amik dlm tray 
-bihun 
- nasi goreng
-roasted bean
- sotong ball
-keropok 

utk alisha amik bubur 

mknan yg ade telur separuh masak 
scramble egg 
bijirin (honeystar etc)
Roti + jem


ni muka budak tak mo mkn sebuk ngan mini iPad je ...hisshhh


keseluruhan : agak berpuas hati sbb waiter/waitress baik² pekerja² kat sini pun jenis berbudi bahasa
accamodation pun berbaloi ngan harga 
cuma tak rasa cam dok hotel la rasa cam dok kat rumah je 

Rumbia Resort Villa ni sgt sesuai klu dijadikan tmpt family day 
semua keluarga berkumpul dan buat aktiviti membakar (BBQ)
mmg besh 
 klu nk dok reramai konvoi pi kenduri kawen pun ok kot 



Note : ade 123 cuti org aku nk kena lulus ...hrmis tlg la jgn lembab sgt 

11 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok gak tu hrganya..

Puan Ira said...

ok price dia..berbaloi..

Nad MamaZN said...

Tq eima share info

syawalsimpsons said...

malas aku nak tgk hrmis pepagi ni...geram pulok..mmmm...

Kesuma Angsana said...

tq info ni len kali boleh try kat sini

MizzTina said...

murah..murah.. tp ntah bila nk ke sn..

Ibu Ann said...

walla..best ni...

Qhaifa Nur said...

memang selesa...buatlah macam rumah sendiri...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg ok sgt la tu semi D dgn harganye siap ada swimming pool

mamalieyna said...

Berbaloi dgn harga tu..tmbh2 time CNY kan...

Lum smpai terengganu..ups masa rombongan sekolah ada la..lam giler :-)

Roslida M Jani said...

dekat dengan rumah akak ni. selalu minum2 kat cafe dia...hehehe