Wednesday, March 27, 2013

Jalan - Jalan 2013 | Short Family Vacation

hari ahad lepas 24/3/2013
tetiba je enPanjang wat plan nk ikut mak die pi ganu lagi 
wei baru je balik tak dan sebulan kot
pi lagi ..dak fahim yg cikenit tu pun dah hafal jalan 
"ni cam jalan nk pi tempat pakchu je" tu la ayat die lepas je masuk hiway LPT

aku cam biasa ..ikutkan je ... layan ...
tak de masalah ... janji perut aku diisi....

keluar rumah pukul 10am ...plan last minit menunggu aku pack barang...
aku ingat MIL aku yg tgu kami ...last² kami yg menunggu kat R&R Lanchang 

ahli rombongan makan dulu ... aku yg pulun kaw²

cam biasa tempat yg depa tuju ofcoz la 

aku sampai paka dlm pukul 4.30pm check in ..lepas beberapa kali benti isi perut ngan minyak keta dan keluarkan isi perut/pundi kencing

aktiviti petang tu diteruskan ngan terjun pool oleh depa² ni


aku cam biasa dok tepi kolam tukang amik gambo je ... malu wei nk basah²kan bdn ni

lepas mandi manda ingat nye nk pi cari mkn ... 
tp memasing malas plak ..aku laki bini je beria 
org mengidam ngan paln cuti makan² ni semua pakat dok dediam je
pelik betui ...ahahaha
belah mkn pi cari mkn kat kerteh ...jeti naik ikan 
tp yg kelakarnye ikan tak dok wei 
kami order yg tah pepe ... bajet nk mkn seafood tak dapek la...
dah selesai mkn ... abru lori anto ikan sampai ... pukul 9.30 pm
ngok ngek betui .... melepas mkn ikan segar

esoknye checkout pukul 10.am lebih kot 
misi asal adalah ke Kuala Terengganu 
tp depa ni cancel sbb kami tak mo pi, kami nk balik putrajaya  terus
aku laki bini dah la EL...sesuka hati je nk EL sampai 2-3 hari 
salah tu wei ... lain la emergancy sakit ke hape ke 

kami singgah dan melawat hewan² tak seberape kat Mini Zoo Kemaman
utk kali ke 3, ikut hati mls dah 





sbb kan cuaca panas ... tak cam aku dtg bulan feb 2013 lepas time musim hujan tu 
dpt la merasa berpeluh cam mandi basah baju 
menapak naik jambatan gantung ngan menara tinggi ni 
2 jambatan gantung plak tu naiknye ... 

aku je yg paling aktif melayan anak ngan anak buah 
yg lain tu pakat dok bwh pondok 
rugi wei dah byr RM10 dok bwh pondok 
wlupun hewan kurang aku ttp melayan anak² ke sana ke mari

otw balik tu singgah chendor beli kepok 
bg aku kepok chendor ngan kemaman sedap lagi kepok chendor 
tak de tulang ngan sedap

bubuh gambo pokcik sedap mkn kepok sekali hadap kepok RM5

last² semua pakat balik ... hahaha 
beria SIL aku tu nk pi ganu nk mkn bagai ...
sata la. kepok la sotong ikan udang tepung la 
mkn ttp mkn² tp bkn yg bebetui besh .... cam kat port aku slalu mkn tu 

percutian yang tak best langsung mengabiskan duit minyak ... tenaga dan duit hotel...
kami ni jenis layan je ... org ajak kami pi .... hahaha






11 comments:

Kesuma Angsana said...

wah meriah betul ni,,, pasti seronokkan

syawalsimpsons said...

best tu dapat lak laki ko kaki jalan..ok gak tu

Aty_Fared said...

Weyyhh..aku br nak gi paka esok ikut laki aku kerja..jumaat sane cuti kan..kiteorg sambung bercuti terus nk ker cherating..yaaaeeyyy..:-)

Nad MamaZN said...

Hahaha! Lawak la eima ni..
Takpe pasni bleh plan baeeekkkk punya :)

mamalieyna said...

Looo gitu pun buleh ye.. hehe.. lawak pun ye, seb baik lakibini sporting je....layannn.l :-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

best tu..meriah!

ieda immi said...

seronoknyaa jalan2 ramai2 nie .. ;)

bunga_rose said...

aku klu gi terengganu mmg ke wakaf tengah jela rumah toki aku, so paka ke mana ke mmg tak singgah hihihi.. tau pasal paka ada resort ni pun dari blog ko manje eheheh

ch@ said...

bgs la cam tu eima, merasa jgk la ko jejak tapak kat situ, aku ni...tah bila. hahaa.

deelira@deeliraz said...

jalan saje

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

janji dpt gak berjalan kan..anak2 happy la tu dpt terjun pool..