Thursday, March 28, 2013

Komik yg Aku Cari²

dari kecik aku suka sgt baca komik 
sampai besar dah beranak 2 ni pun 
masih suka komik jugak

dulu zaman kanak² aku sanggup habiskan duit saku semata² beli komik
sanggup menyimpan duit saku utk beli komik kegemaran tp skrg baca free je kat MangaReader je

pilihan hati aku 2 jenis komik
manga jepun ngan komik china
 aku berkongsi minat ngan abang aku

abg aku lebih pd komik lawan²
budak pompuan cam mesti la komik comey² sikit 

aku tak mo cite sgt pasal hobi aku dedulu tp nk cite pasal 
satu komik yg aku masih ingat sikit cite die 

What's Micheal? karya Makoto Kobayashi




komik ni cerita die pasal sekor kucing nama micheal dan anak isteri beliau
dan ade ditambah kehidupan tuan dan rakan²
sgt menarik 

dedulu pun aku seketui komik ni ... kat langkawi time tu 
ade satu je keluaran nye ... dah cari² xde 
skrg ni  pun aku googles tak de pun 
yg ade cuma review ngan kena beli online je 
alahai tak dapek nk baca free cam kat MangaHere

nanti aku nk cari jugak buku ni

mmg tak dinafikan aku sorg peminat kucen tegar pd suatu masa dahulu
tp semua dah berubah hadirnya Muhamad Adib Fahim 
sbb aku lebih syg anak aku ... 



Note : sampai sekarang aku masih layan kartun...seb baik minat mak sama ngan anak ...so kami tak masalah bab berebut TV ... jd masalah bila enPanjang nk tgk bola.... huhu

14 comments:

cheqna said...

x minat komik...
bagus r leh share ngan anak2 tapi tu r..bila suami nak tgk bola memang terpaksa ku mengalah r
hahaha

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

dulu2 layan jugak komik...doraemon jer hehe..

Nini D.. said...

mesti ko tengok gambar aje kan?..atau ada translation?

Rasp said...

my son aqua minat manga...
slalu tengok dia layan online...
tapi ntah ler amenda yg dilayannya tu....

ch@ said...

waaa...kiranya ko suka membaca jg la. aku mmg suka bc novel, stat bc komik sbb laki aku la. dulu bc doraemon je. bila bc blk, mengarut btl tapi best.

Zuraidah Butang said...

sy suka baca komik gak..tp tak pernah plak jumpe komik ni..

btw..ha'a sy duk uma ixora lestari yg baru tu la...tp tak lah corner lot..hehe

eima said...

@Nini D..

ade la ... tp komik tak de dlm manga online .. tu dok cari2 tu

::NureeN:: said...

bagus tol... nureen zmn sek men mmg ada baca komik jugak tp x abes pon ehhehe

wahida said...

berebut tv dgn laki bila dia nak tgk bola adalah tak best kan nok...huhu...

MizzTina said...

xminat komik, tp minat giler tgk kartun..

Nad MamaZN said...

Kite suke komik penyiasat remaja hihi

Papa Mifz said...

den dah lama tak layan komik2 nih...huhu

TeacherAzimah said...

eima suka baca komik dan tgk cartoon yer hehehe...mmg berjiwa remaja sentiasa ni :-)

ieda immi said...

akk pun dah lama tinggalkan dunia komik nie .. bertahun ekeke ;)