Tuesday, March 5, 2013

Misi Masa Depan | NGV

demi mejayakan misi masa depan

aku laki bini cuba sedaya upaya mengurangkan kos bahan api 
dengan memasang NGV pd keta enPanjang buat pi kerja tu tahun lepas bulan Nov 

kos sara hidup tinggi ngan kos bahan api yang tinggi 
mmg kami tak mampu nk cuba mendapatkan misi masa depan tu

nk tak nak kena la kuarkan modal utk mendapatkan penjimatan terus menerus


cuma bila dah pasang NGV ni kena jg maintenance lebih ckit la 
kena rajin tukar minyak itam, spark plug, oil filter dan minyak itam NGV ni mahai sikit la 
tp tang jimat bubuh minyak tu mmg byk la 
dulu enPanjang punya kos pi kerja sehari adalah RM20 petrol 
sekarang 2 hari RM7.00 NGV
mmg dpt jimat sikit

Kos Pemasang NGV enPanjang 55 liter RM 2.4+k


Note : sedih bila dpt tau ape yg sulu buat pd polis² kite yg terbunuh tu ...kejam 





12 comments:

MRS. K said...

jimat banyak tu weh

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg byk jimat tu..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg berbeza..,byk jimatnye tu..

ieda immi said...

wah jimat banyak nie ..
tapi kos dia mak aihh 2k
huhuh

dikk apa maksud adik dendam rumah merah dik ..??

Ya ALya said...

mmg banyak penjimatan tu...

::NureeN:: said...

wahhh mmg jimat byk tue...
bagus la NGV nih

Rasp said...

byk jimatnya tu....

Papa Mifz said...

NGV memang jimat dan sangat mesra alam gitu...:)

Kesuma Angsana said...

jimat sungguh yer.. but KA selagi co tanggung duit minyak keta ni tak tukar lah ke NGV, tk taulah esok2 nnnti hehehe

mamalieyna said...

jimat utk jngka masa panjang.. bagus2x..

mamalieyna said...

*huuu~ sedeynyee... :(

Aty_Fared said...

Jimat bnyak tu..!! Aku ni pakkal lah bonet kontot myvi tu..kalau tak lame aku pasang dah....