Friday, March 8, 2013

Kenape Kejam Sangat ngan Aku ni | Tandatangan Borang Poligami

sedang aku melayan karenah anak²
tetiba enPanjang hulurkan aku kertas
"nah tandatangan kat sini"

aku yg buat muka pelik ....tertanya jugak tandatangan ape
bila diteliti borang poligami rupenye

terus aku terduduk....tertanya² ape salah aku diperlakukan cam ni 
tidak sekali akan aku izinkan 
tidak sekali pun 

aku luahkan rasa tak puas hati 
lepas geram dan seperti mechine gun melepaskan peluru 
kenapa ...kenapa ...dan kenapa...

aku tak sanggup !!
kena lepaskan aku !!
anak² aku yg punya !!
sape pompuan tu !!
bila kenal!!
berape lama dah korg nyundal !!


arrggghh sgt menguji mental aku time ni 

kebetulan pd masa yang sama 
family inlaw dtg pulak rumah pd saat genting² ni
takan nk bergadoh depan diorg 
aku terpaksa cover 

tp bila ada berdua ngan enPanjang 
aku rasa panas hati .. tambah ngan paksaan die suruh aku tanda tangan 
dlm tak sedar aku dah bg pelempang kat muka enPanjang
"dasar jantan tak sedar diuntung"

family inlaw aku pulak menyebelahi enPanjang tanpa usul periksa
aku pulak disalahkan tanpa tahu hujung pangkal
aku yg jahat dan kurang ajar sbb buat suami cam tu 
diorg tak tahu dan aku tak mungkin akan bgtau
ape yg anak diorg buat kat aku ... 
kejam ..kejam... kejam ...
dan tiba²..............

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V



aku terjaga 


aku masih blur 
smlm aku mimpi atau ia nye kenyataan
terjaga dr tido pg tadi aku masih ingat ngan jelas 
ape yg berlaku .... mimpikah atau kenyataankah 

perkara yang paling ditakuti seorang isteri
kena tandatangan borang poligami
tp aku yakin itu mainan mimpi semata

ade ke tafsir pasal mimpi aku ni ... 


pengajaran dari mimpi aku ni :

aku mesti lakukan yg lebih terbaik utk tambat hati suami
aku akan berusaha lebih baik utk majukan diri 
kena gemuk sikit
servis kena baik punya 
aku kena jd isteri ngan ibu yg terbaik 


sbb kat opis aku ni
ada segelintir la ..sekumpulan kecil...asek mkn luar ... sanggup buat personal loan dan habiskan ke danokalasan diberi servis yg diberi ikut piawaian dan kehendak diorg
hotchick kat danok tu tau selera ngan kehendak diorg isteri asek jd tunggul kayu, keras tak de perasaan...sebulan kadang tu sampai 2 kali pergi, melampau



Note : aku tak crite pun kat enPanjang .... tak koser aarrr

24 comments:

syawalsimpsons said...

kalo aku mimpi camtu dah citer ngan akob..kikikiki..ala kat opis aku pon sama jugak...pon makan luar...

Nad MamaZN said...

Mimpi rupenyeeee
Kusss semangat!

Cik Puan Rara said...

hehehe mimpi rupenya.heee nebes i.

yeke kak,eeuuww teruknya dorg tu.

maria firdz said...

Hmm.. Kalau mimpi buruk.. Ucapkan istghfar dan baca ayat kursi dan hmbus dibelah kiri... Itu syaitan la yg kaco tu.. Minta dijauhkn... Better kalau mimpi buruk jgn dihebahkn kerana Nabi s.a.w mcm tu sbb tkut jadi knyataan.. Nauzubillah... Skdr pndgn dn kongsi sedikit ilmu... Maaf...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

bersungguh aku baca..
sekali mimpi daa..

itulah kan bila tgk depan mata kita sendiri perangai mereka2 yg berada disekeliling kita n berdekatan kita ni secara x langsung timbul jgk perasaan takut, benda2 mcm ni x mustahil if terjadi pd diri kita..
minta dijauhkan..

♥cikmOt♥ said...

dah agak dah mimpi...ok, nanti aku suh panjang baca...hahaha

Rasp said...

betul gak cara u sis...
bila jadi gitu walopun mimpi...
elok gak kita muhasabah diri...
improve diri kita untuk masa depan kita gak kan....
bagus lah u sis....

monamie said...

hoi. kakmona terussss scroll down, aku syak hng mimpi manja.. tengok2 betoi.. tak koser ah panjang tu nak p cari lain. dont worry k..ni mesti sblom tdoq hng gaduh ngan panjang kan!! kan?? kan? hahah ..jgn pikir bukan2 k..

bunga_rose said...

huuuuiiii klu aku mimpi camtu, bangun je terus cite kat laki aku hahahahahah...

Puan Ira said...

ingt btol...nebes2...

::NureeN:: said...

en.panjang x baca ke blog ni?
klau asben nureen ari2 dia baca...
hehehe...
klau betol la kesah mimpi, adusss, mmg paling nureen x suka bab tue

MRS. K said...

aiyokkk.... pahit hidup bermadu nih.. huhuhu

eima said...

@monamie

tak de maknanye nk gado kak ....
org br pas tidokan alisha balik ... budak kecik tu nangis kepanasan plak ... pastu sambung tido mimpi plak ..hahha

eima said...

@::NureeN::

klu jd la ...hmmm tatau nk kate ape ...

YanaUjang said...

haaa ada org sanggup ke danok utk dptkan 'servis' dorg??adeyy dorg ni xtau dosa pahala ke??hehh~ -.-

istighfar bebyk sis..menan tido je tu :)

Qhaifa Nur said...

boleh mimpi lagu tuh...
memang mainan tido betul...dalam pada tuh fikir 2 3 kali juga he..he..

mamalieyna said...

En pnjang tak baca blog ke?..hehe..

IN shaa Allah, petanda, jodoh panjang tu, k,eina klau mimpi, sure jd trbalik :-)..

Apapun, sesekali mmg kita patt muhasabh diri, perbaiki mana yg kurang.. in shaa Allah, moga jodoh kita2x ni sampi ke syurga,, amin..

maszmadi said...

alahai, moga ia hanya mimpi dan terus hanya mimpi.....
kalu aku dah cerita kat hubby dah, sebab takut... huhu

Nora Karim said...

mak aiii tekejut baca... sekali mimpi... Alhamdulillah bkn kenyataan...

Papa Mifz said...

fuh suspen...

Chekgu Azrine said...

dah agak mimpi ni..mintak dijauhkan ye..huhu

meo188 said...

pengajaran tue yg best...

jg suami leklok :p

Blog meo :)

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

dah agak dah..mesti mimpi..tp suspen jugak la..hehehe... sib baik mimpi kan??

Masya said...

gegegegege.. nasib baiklah mimpi jer...